През следващата година Китай планира да започне да извежда в

...
През следващата година Китай планира да започне да извежда в
Коментари Харесай

Китай покани всички държави-членки на ООН на своята космическа станция

През идната година Китай възнамерява да стартира да извежда в орбита своята огромна галактическа станция, която би трябвало да стане подготвена за потребление до края на 2022 година. А в този момент Китай предложи на всички държави-членки на Организация на обединените нации взаимното потребление на новата орбитална станция.
Китай публично предложения всички страни на Организация на обединените нации за взаимно потребление на Китайската галактическа станция (CSS) . Китайското държавно управление предлага в бъдещата работа да се употребява признатият преди 50 години Договор за космоса, в който категорично се споделя, че проучването на космоса би трябвало да става единствено с мирни цели.

„Китайската галактическа станция принадлежи освен на Китай, а и на целия свят“ – съобщи Ши Жонгджун (Shi Zhongjun), представителят на Китай пред интернационалните организации. „Всички страни, без значение от тяхната величина и равнище на развиване могат да вземат участие в програмата при идентични условия„.

Китай особено означи, че на разрастващите се страни ще обръща изключително внимание.

Предвиждат се три разновидността за потреблението на новата галактическа станция. Самостоятелни научни опити във и отвън станцията, както и взаимни проучвания с китайската галактическа организация.

Освен страни, в тази стратегия могат да вземат участие институти, университети, частни компании и публични организации. Заявките за присъединяване ще се одобряват до 31 август тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР