През сезон 2020/21 мачовете в българския шампионат ще се играят

...
През сезон 2020/21 мачовете в българския шампионат ще се играят
Коментари Харесай

Българското първенство ще е с топката от Евро 2020

През сезон 2020/21 мачовете в българския шампионат ще се играят с топката, с която трябваше да се играе отсроченото за следващата година Европейско състезание.

Министърът на спорта Красен Кралев заяви за подписания спонсорски контракт сред БФС и Българския състезателен тотализатор. Той е на стойност 200 000 лв., с които ще бъдат закупени общо 1296 футболни топки.

Всеки отбор от елита ще получи по 85 брандирани топки, а 106 са предопределени за треньорската школа.

Ето какво още написа Кралев посредством своя профил във Facebook:

За пета поредна година Министерството на младежта и спорта, Българският състезателен тотализатор и Българският футболен съюз поддържаха футболните клубове от Първа лига. Изпълнителният шеф на БСТ Любомир Петров и и.д. президент на БФС Михаил Касабов подписаха спонсорски контракт на стойност 200 000 лева, с който ще бъдат закупени общо 1296 футболни топки. С тях ще се играят мачовете от новия сезон 2020/2021.

От началото на шампионата ще бъде употребена формалната топка, с която трябваше да се играят мачовете на Европейското състезание по футбол, отсрочено поради пандемията от ковид. След оповестена от БФС социална поръчка, извоювана от компанията с най-хубаво предложение, бяха обезпечени 1296 броя Adidas Uniforia Euro 2020. Те ще бъдат предоставени на футболните клубове и треньорската школа на БФС в идващите дни. Получени бяха 4 предложения. Изборът бе изработен от техническия комитет на БФС, който се ръководи от техническия шеф на централата проф. Лъчезар Димитров, а в състава му влизат националните селекционери Георги Дерменджиев и Александър Димитров, наставникът на „ Ботев “ Пловдив Ферарио Спасов и спортно-техническият шеф на „ Локомотив “ Пловдив Георги Иванов.

Всеки отбор от елита ще получи по 85 топки, брандирани с логата на тотализатора и Първа лига, а 106 ще бъдат употребявани в треньорската школа към футболната централа. В съпоставяне с предходната година на тимовете ще бъдат предоставени по 25 топки повече.

Целта на тази помощ към тимовете е те да бъдат сложени при равни условия в течение на новия футболен сезон. Сигурен съм, че това е една от предпоставките за завладяващи мачове в Първа лига.

Любомир Петров изрази задоволството си, че продължава положителното партньорство сред спортния тотализатор и футболния съюз. Той посочи, че БСТ ще получи площи за реклама по време на мачовете от шампионата.

От името на клубовете президентът на БФС Михаил Касабов благодари за поддръжката, която оказват ММС и БСТ на футбола в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР