През септември миналата година Световният съвет на ФИА утвърди рекорден

...
През септември миналата година Световният съвет на ФИА утвърди рекорден
Коментари Харесай

Хорнър: Не трябва да има повече от 23 старта

През септември предходната година Световният съвет на ФИА утвърди рекорден календар на Формула 1 за 2023 – 24 надпревари. По-рано тази година падна надпреварата в Китай поради локалната политика по отношение на ковид, а тази седмица Формула 1 загуби и надпреварата на „ Имола ” поради наводненията в региона Емилия-Романя.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър разяснява по този мотив, че 23 надпревари е абсолютният най-много за един сезон, макар че съглашението „ Конкорд ” планува до 25 надпревари на година.

„ За мен 23 старта са горната граница, имаме няколко серии от надпревари в следващи уикенди, това е доста претрупан график – изясни Хорнър. – Това е натоварване и за почитателите, които би трябвало да отделят повече време. И са нужни повече старания, с цел да се гледа целият сезон. Смятам, че имаме задоволително количество надпревари. ”
 Формула 1 губи и таксата за надпреварата на „ Имола ” Формула 1 губи и таксата за надпреварата на „ Имола ”
Хорнър обаче добави, че шефът на Формула 1 Стефано Доменикали е намерил метод да убеждава тимовете да одобряват повече стартове.
 Пирели ще търси нова локация за пробната подготовка, която трябваше да бъде на Пирели ще търси нова локация за пробната подготовка, която трябваше да бъде на " Имола "
„ Всяка година Стефано ползва един и същи номер – добави Хорнър. – Той ни споделя: „ Не можем за загубим Монако, не можем да загубим „ Монца ”, не можем да загубим „ Силвърстоун ”. След това прибавя: „ А за Лас Вегас разбрахте ли? ” И ние одобряваме Лас Вегас, след това същото стана и с Маями. Постоянно се прибавят нови надпревари на забавни места, само че 23 спортни уикенда са прекалено много и ние би трябвало да пътуваме доста през сезона. ”
 Формула 1 може и да не се върне на „ Имола ” тази година Формула 1 може и да не се върне на „ Имола ” тази година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР