През пролетта всички лудват на тема детокс и правят всевъзможни

...
През пролетта всички лудват на тема детокс и правят всевъзможни
Коментари Харесай

Да се подмладим с детокс ягодова диета

През пролетта всички лудват на тематика детокс и вършат всевъзможни опити да пречистят тялото си от зимното затлачване и остарялата сила. Това е времето и на празниците, и на новите диети, с които поглеждаме към лятото с вяра за по-добра форма. На този декор преосмисляме и храненето си, само че какво ли не сме чували за плодовете? Че съдържат захар и по тази причина е добре да ги заобикаляме, че се отразямат зле на апетита и ни карат да ядем повече, че не са богати на витамини, а противоположното – на пестициди и химикали.

Встрани от тези клюки обаче, ягодите си остават чудесна храна напролет и началото на лятото и е добра концепция да създадем елементарен детокс с тяхна помощ. За качествата на ягодите приказват и учените:

„ Ягодите са сладко лакомство, което няма да увеличи кръвната ви захар “, споделя Ан Райт, магистър по науките за диабет, проучвателен способи и разбори.

„ Ягодите оказват помощ за поддържане на здрава кожа “, счита Фелиситас Буш Окампо, професор по хранене, бакалавър по човешки хранителни науки.

Ето няколко обстоятелството за какво ягодите са пръв другар на пролетния детокс:
Ягодите са ефикасни за възстановяване здравето на сърцето и се употребяват в средства за антиейдж грижаЯгодите са богати на антиоксиданти като съдържат високо биоактивни съединения като антоцианини, елагова киселина, елагитаниниЯгодите оказват помощ за контролиране на кръвната захар и понижават апетита. Консумацията на ягоди забавя храносмилането на глюкозата, намалявайки пиковете както на глюкозата, по този начин и на инсулина.Ягодите са ефикасни за понижаване на риска от рак. Те съдържат композиция от полифеноли, в това число елагова киселина и елагитанини, за които е потвърдено, че стопират растежа на раковите кафези.След 4 до 12 седмици банкет на ягоди към диетата си участници в изследване са имали доста понижаване на няколко съществени рискови фактора: за сърдечни болести, в това число LD холестерол, възпалителни маркери и окислени LDL частици.Ягодите спомагат за изчистване на кожата заради антиоксидантния си състав
Вижте рецептата за детокс диетата на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР