През последното денонощие украинските военновъздушни сили са нанесли 17 удара

...
През последното денонощие украинските военновъздушни сили са нанесли 17 удара
Коментари Харесай

20 удара нанесла ВВС на Украйна срещу руските войски

През последното денонощие украинските военновъздушни сили са нанесли 17 удара по групите на съветския персонален състав и три удара по позициите на системата за Противовъздушна отбрана на съперника. Това заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във Facebook, представен от " Укринформ ".

Междувременно украинските ракетни и артилерийски подразделения поразиха един съветски команден пункт и една бойна група на съперника.
 Военновъздушни сили на Украйна нанесла 10 удара против съветските войски
Военновъздушни сили на Украйна нанесла 10 удара против съветските войски

Свалени са 3 противников хеликоптера

Руските войски са нанесли един ракетен удар по град Харков и са разкрили огън с реактивни системи за залпов огън (РСЗО) към 10 пъти през последния ден, а точно по гражданска инфраструктура в райони като Донецк, Николаев и Херсон.

Заплахата от противников ракетни и въздушни удари се резервира в цяла Украйна, оповестяват от Генералния щаб.

В Сиверско и Слобожанско направление съветските войски откриха огън по позиции на украинските сили и цивилни обекти край Бучки в Черниговска област, Стариково, Шалихино, Волфине, Басивка и Петрушивка в Сумска област и Стрилеча, Зелене, Амбарне и Харковска област. Хатище.

В Купянск и Лиманско направление съветските нашественици използваха танкове, минохвъргачки, оръдия и реактивна артилерия, с цел да ударят 16 обитаеми места, в това число Дворична, Купиянск, Кисливка, Котляровка, Крохмално в Харковска област и Стелмаховка, Макеевка, Площанка и Диброва в Луганска област.
 Украйна: Русия стартира мощен взлом към Соледар
Украйна: Русия стартира мощен взлом към Соледар

В офанзивата вземат участие " най-хубавите запаси на " Вагнер " "

В Бахмутско направление под противников обстрел попаднаха над 15 обитаеми места, като Спирне, Берестово, Билохоривка, Соледар и Бахмут в Донецка област.

В посока Авдиевка противников обстрел е регистриран в региона на Донецка област Авдиевка, Веселе, Невелске, Красногоровка, Георгиевка, Маринка и Новомихайловка.

В новопавловското направление съветските войски са обстрелвали Времивка, Велика Новосилка и Въгледар в Донецка област.

В Запорожко направление съветските окупатори са обстрелвали над 13 обитаеми места, а точно Зелене поле и Новопил в Донецка област, Гуляйполе, Чаривне, Щербаки и Степово в Запорожка област.

В Херсонско направление съветските окупатори нанесоха артилерийски удари по гражданска инфраструктура в Чернобаевка, Антоновка, Херсон и Золота Балка. Съобщава се за жертви измежду цивилни.

Според данни на Генералния щаб във краткотрайно окупираното населено място от градски вид Нижни Сирогози в Херсонска област така наречен " прокуратура " на руснаците е почнала да " национализира " локалния бизнес.

В същото време съветските войски не престават да търпят загуби. През първата седмица на 2023 година към 300 съветски военни бяха откарани в локална болница във краткотрайно окупирания град Лисичанск в региона на Луганск.
 Русия удари пазар в Източна Украйна
Русия удари пазар в Източна Украйна

Потвърдена е гибелта на една жена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР