През последните седмици Федералният резерв на САЩ е заяви пред

...
През последните седмици Федералният резерв на САЩ е заяви пред
Коментари Харесай

Фед предупреди Дойче банк, че не успява да контролира прането на пари



През последните седмици Федералният запас на Съединени американски щати е съобщи пред Дойче банк, че огромният немски кредитори не съумява трайно да в профил дефекти при контрола си против изпирането на пари, оповестява " Уолстрийт джърнъл ", цитирайки източници, стартирани с въпроса.

Според тези източници разочарованието на Фед е ескалирало дотам, че банката може да бъде санкционирана.

Дойче банк вложи големи запаси за премахване на повтарящи се дефекти и наказания, свързани с разрешаването на подозрителни преводи. Фед е декларирал пред банката, че вместо да реализира прогрес, немският заемодател с огромно наличие и на Уолстрийт е направил оттегляне по този значим въпрос. Банковият регулатор също по този начин е показал, че някои от проблемите за надзор по прането на пари изискват неотложно внимание, показва още " Уолстрийт джърнъл ".

Говорител на Дойче банк сподели за финансово издание, че банката не  може да разяснява своя разговор с регулаторите. Говорител на Фед също отхвърли коментар на информацията на " Уолстрийт джърнъл ".

Тежките думи на Фед контрастират с посланието на банката, че тя работи старателно, с цел да усъвършенства своите системи и към този момент е оставила в предишното множеството си правни проблеми.



Последното предизвестие на Фед идва четири години, откакто класифицира интервенциите на Дойче банк в Съединени американски щати като " проблематично положение ", което е много рядко укор във връзка с една огромна банка. През май 2020 година Федералният запас направи ново предизвестие по отношение на контрола на банката при прането на пари.

През същата 2020 година Дойче банк се контракти и с департамента за финансови услуги в Ню Йорк за ролята на банката като кореспондентска банка в един от най-големите кавги за пране на пари в Европа и за това, че не съумя да следи вярно връзките си с починалия финансист и наказан полов извършител Джефри Епщайн.

През 2017 година пък Фед санкции Дойче банк с 41 милиона $ за неспособността ѝ да поддържа ефикасна стратегия за битка с изпирането на средства.

Дойче банк е най-големият заемодател в Германия и като клирингова банка за долари, контролирана от Фед, е главен състезател в световните финансови преводи.

По принцип банките са длъжни да управляват по какъв начин минават парите през техните мрежи, с цел да се предпазят от доходи от незаконни действия в стопанската система. От тях се изисква да знаят кои са техните клиенти и да алармират на управляващите преводи, които демонстрират евентуално противозаконна активност.

Водещата немска банка се мъчи да се отърси от репутацията, че има развинтен надзор. През април BaFin, финансовият регулатор на Германия, подреди на банката да предприеме по-нататъшни стъпки за отбрана против прането на пари. BaFin съобщи, че Дойче банк би трябвало да съблюдава отговорностите за надлежна инспекция, по-специално при постоянни прегледи на клиенти. Регулаторът разшири ролята си на мониторинг, назначен през 2018 година, с цел да следи за осъществяването.

След нареждането на BaFin, Дойче банк съобщи, че е подобрила доста контрола си, като е похарчила към 2,4 милиарда $ и е нараснала екипа си за битка с изпирането на пари до над 1600 чиновници през последните две години. Тя обаче призна, че има да свърши още работа.

Дойче банк също по този начин остава под външни наблюдения, назначени през 2017 година от департамента за финансови услуги в Ню Йорк като част от уреждането на дело " огледални покупко-продажби ", при което банката е изнесла 10 милиарда $ на съветски клиенти отвън страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР