През последните пет години севернокорейските киберпрестъпници успешно са придобили значително

...
През последните пет години севернокорейските киберпрестъпници успешно са придобили значително
Коментари Харесай

Севернокорейски хакери са откраднали $3 милиарда в криптовалути

През последните пет години севернокорейските киберпрестъпници сполучливо са придобили доста количество криптовалута посредством поредност от изобретателни способи, заобикаляйки разкриване и съмнения.

През последните години режимът в страната е натрупал впечатляващата сума от към $3 милиарда в криптовалута. Забележително е, че те реализираха огромен успех през 2021 година с хакването на Axie Infinity, при което севернокорейски хакери излъгаха играчите на играта за виртуални домашни любимци и съумяха да откраднат $600 милиона.

Според отчет на The Wall Street Journal в този хак е взел участие лъжец, настоящ като вербовчик, който се е свързал със чиновник на Sky Mavis, компанията майка на Axie Infinity. Хакерът е споделил с евентуалния претендент на пръв взор безопасен документ, неумишлено зареден със злотворен програмен продукт, който е дал достъп до компютъра на претендента.

Този случай служи като илюстрация на разрастващата се трудност на хакерските интервенции на Северна Корея. Тези противозаконни действия са от решаващо значение за финансирането на стратегиите за нуклеарни оръжия и балистични ракети на страната, като откраднатата криптовалута съставлява 50% от финансирането на програмата.

В последно време севернокорейските хакери одобряват разнообразни маскировки, в това число се показват за ИТ експерти и държавни чиновници. Те даже са влизали в ролята на японски разработчици на блокчейн и канадски ИТ специалисти, съставлявайки загадка работна мощ, която може да заплаща на обособени лица до $300,000 годишно.

В някои случаи хакерите стигат до такава степен, че се пробват да си обезпечат работа в набелязаните компании, като употребяват медиатори от западни страни, с цел да преминат през процеса на изявление. След като бъдат наети, те незабележимо модифицират артикули, с цел да основат уязвимости, които улесняват бъдещи опити за хакерски офанзиви.

Като цяло техниките за хакерство на Северна Корея последователно се усъвършенстват, което прави измамите им все по-сложни и сложни за разкриване. Източниците на WSJ оприличават тази обстановка на “надпревара във въоръжаването ”, като фирмите, към които е ориентирана тази активност, непрестанно се стремят да изпреварят тези киберпрестъпници.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР