През последните няколко седмици все по-често ставаме свидетели на манипулирана,

...
През последните няколко седмици все по-често ставаме свидетели на манипулирана,
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ обвини БСП в лъжи, социалистите се позоваха на НСИ

„ През последните няколко седмици все по-често ставаме очевидци на манипулирана, преекспонирана, другояче казано подправена информация. Често ставаме очевидци на тиражиране на неистини. За голямо страдание този информативен поток освен че получава необятна писта от сътрудниците от Българска социалистическа партия, само че те също са създатели на част от тази подправена информация. "
Това съобщи депутатът от ГЕРБ Младен Шишков по време на разискванията по вота на съмнение.
Разбира се, ние няма по какъв начин да останем безучастни в този развой и ще дадем своите причини в тази посока. Истината е, че в границите на пленарното време, в което разполагаме няма да успеем да отговорим на всички лъжи, само че ще създадем всичко допустимо да отговорим на огромна част от тях “, разяснява Шишков.
„ Започвам може би с най-тежката неистина, възпроизвеждана последните няколко седмици от опозицията. Над 500 хиляди българи или половин милион, с цел да звучи по-значително, са на воден режим. Категорична неистина. Даже мога да изтъквам точния текст във вашите претекстове “, сподели Шишков. По думите му истината е, че действителните данни от ВиК операторите към 30 декември 2019 година са, че хората, които живеят с места с нарушено водоподаване са 116 хиляди 951 “, добави още Шишков.
Според него последващо погрешно изказване е, че загубите на вода нарастват до 61 % все още. „ Нищо сходно “, акцентира още Шишков. По думите му тук-там, където са осъществени плана за воден цикъл, загубите са намалели фрапантно.
„ Няколко пъти споменавате, че ГЕРБ ръководи 10 години. Не, сътрудници ГЕРБ ръководи от 2009 година с спиране. Еврофондовете действат от 2007 година От 2007 до 2019 година са спирани два пъти по време на ръководството на Българска социалистическа партия. Това прави една трета от интервала “, регистрира още Шишков. Той обърна внимание, че запазена марка на Българска социалистическа партия е да нагнетява напрежение и сладкодумен образец е рецесията в Перник. „ Фалшивите вести се връщат като бумеранг “, добави депутатът от ГЕРБ, представен от Фокус.
" Уважаеми сътрудници, моите почетения, само че по този начин политика не се прави. Лъжата в никакъв случай не се цени. Цени се искреността. Сигурен съм, че ще съумеете да намерите подобаващите измиващи препарати, с цел да отмиете час по-скоро неприятното чувство и терзанията, които създадохте на хората с всичките ви лъжливи изказвания. Искате да управлявате, а не давате опция. Нещо повече даже и дребното неща, които вие предложихте, ние към този момент ги изпълняваме ", изясни още Шишков.
Народният представител от Българска социалистическа партия и член на Изпълнителното бюро на партията Манол Генов направи имитация на Младен Шишков и му сподели, че подправените вести са взети от националния статистически институт, от разбора на КЕВР за ВиК бранша. " Фалшивите вести, ги пишат институциите, ние единствено се позоваваме на тях ", акцентира още Манол Генов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР