През последните няколко години се наблюдава тенденция за повишаване на

...
През последните няколко години се наблюдава тенденция за повишаване на
Коментари Харесай

По-ниски месечни сметки за топлинна енергия отчита ТЕЦ Сливен

През последните няколко години се следи наклонност за повишение на външните температури, като в България зимните месеци стават все по – топли. Тази зима, месеците декември и януари са с регистрирани най – високи средномесечни температури за последните 15 години.

Традиционно повишението на температурите оказва въздействие върху потреблението на топлинна сила. Потреблението е строго самостоятелно за всяко домакинство и зависи от редица фактори – успеваемост на уредите, размер на ползване, съществуване или липса на топлоизолация на постройките, монтиране на енергоефективна дограма на прозорците и ревю на жилището.

Необичайно високите температури през декември и януари доведоха и до по – ниски месечни сметки за топлинна сила на клиентите на „ Топлофикация – Сливен – инж.Ангел Ангелов ” ЕАД.

От осъществения разбор на потреблението през месец януари 2023г. на клиенти на „ Топлофикация – Сливен – инж.Ангел Ангелов ” ЕАД излиза наяве,че през месец януари 2023 година сдружението е доставило на битовите клиенти 12227 МВтч топлинна сила, което е с 2579 МВтч по-малко спрямо януари 2022 г.- 14 806 МВтч. Това се дължи на по-високата междинна месечна температура през 1.2023 година 6.4о съпоставена със същия месец на 2022 година, която е била 3.5о.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР