През последните няколко десетилетия роботите заеха ключова роля в нашия

...
През последните няколко десетилетия роботите заеха ключова роля в нашия
Коментари Харесай

Ученици създават роботи в Силистра

През последните няколко десетилетия роботите заеха основна роля в нашия забързан живот. Изпълняващи разнообразни функционалности, те намират приложение в най-разнообразни действия, а тяхното конструиране и употреба са извънредно забавни за хора от всякаква възраст.

Именно в това имат вяра и от математическата гимназия " Св. Климент Охридски " в гр. Силистра, където техният план " Информатиката в роботиката - път към основаване на изкуствен интелект " съумява да стимулира и да помогне на доста деца да се допрян до невероятния свят на роботите. С построяването на класна стая по роботика от учебното заведение имат за цел да възбудят интереса на повече възпитаници и да ги привлекат да опознаят същността на високите технологии. С даването на работни материали и нужния програмен продукт за програмиране бъдещите конструктори към този момент имат опция да покажат своите качества в построяването на първите си роботи.

" Роботиката е новаторска просвета с сложно интегрирано образование, ето за какво беше извънредно значимо да създадем в гр. Силистра кабинет, който да дава отговор на всички условия и потребности за конструирането на роботи ", споделя Любомир Димитров, преподавател към ПМГ " Св. Климент Охридски " - гр. Силистра.

Учениците имат опция да употребяват системата LEGO за основаване на своите роботизирани машини, както и профилирана технология за планиране на хуманоидни роботи. Благодарение на специалността " Хардуерни и софтуерни науки " те могат да приложат на процедура всички свои умения, като в същото време основават роботи и се забавляват.

Проектът " Информатиката в роботиката - път към основаване на изкуствен интелект " намира своето сполучливо осъществяване с помощта на най-голямата обществено виновна самодейност на Лидл България, , в партньорство с и

В бъдеще се чака изкуственият разсъдък да навлезе в живота ни още повече. Възможността да конструираме роботизирани машини за тъкмо избрана цел е основният метод към свят, изпълнен с точност и работливост. Ето за какво планът на ПМГ " Св. Климент Охридски " - гр. Силистра и Лидл България е една значима стъпка в обезпечаването на опция на по-голяма част от учениците да се специализират в роботиката и да допринесат за софтуерния прогрес на страната.

За да научите повече за страхотната просветителна идея " Информатиката в роботиката - път към основаване на изкуствен интелект ", както и за други два подкрепени плана от самодейността , вижте следното малко видео:



* наличие на Lidl

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР