През последните месеци спадът в нашата работа беше наистина драстичен.

...
През последните месеци спадът в нашата работа беше наистина драстичен.
Коментари Харесай

Такситата излизат от нокдауна с предпазни мерки

През последните месеци спадът в нашата работа беше в действителност фрапантен. Само един ден откакто изключителното състояние в страната бе оповестено, понижаването на броя на повикванията на адресите беше над 70%. Първата седмица от май отбелязахме растеж от 10%. Хубаво е, че растежът става все по-активен, което значи, че бизнесът в София се разсънва ", съобщи пред Нова телевизия шефът на таксиметрова компания Калин Кокошаров.

Той добави, че към този миг компанията е снабдила с защитни стъкла над 800 автомобила, като се чака до края на седмицата те да са към този момент 1000. „ Това се оказа един извънредно подобаващ артикул, който дава сигурност на клиентите и водачите. С спомагателните защитни ограничения, като маска и дезинфектант, мисля, че равнището на отбрана е положително “, добавя Кокошаров.

„ Клиентите реагират извънредно добре на тази бариера, тъй като тя им дава възприятие за спомагателна отбрана. Повечето клиенти съблюдават прецизно ограниченията и разполагат със личен дезинфектант и ръкавици “, споделя водачът Георги Младенов.

„ В огромните компании спадът може да е към 50%, само че при по-малките той е сред 70%-80%. Почти всички компании са подхванали противоепидемични и хигиенични ограничения в колите си. Ние сме изпратили претенции до Министерски съвет и Министерство на превоза, като главните са общините да трансформират налога. Ние сме единствените, които заплащат налози авансово, което значи, че 100% от нас към този момент са платили налозите си. Според нас ставката за тези два месеца би трябвало да бъде нулева “, сподели Спас Атанасов, ръководител на Браншовата организация на таксиметровите превозвачи и водачи в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР