През последните месеци българските групи и изпълнители сякаш преоткриха албумите,

...
Коментари Харесай

Лятото на българските албуми

През последните месеци българските групи и реализатори като че ли преоткриха албумите, вместо да пускат обособени песни в опит за постепененни триумфи. Ето няколко определени албума в разнообразни жанрове, които ще ви ориентират в най-новото на музикалната сцена у нас.

По-голямата част от заглавията са откриваеми в стрийминг платформите.



През последните няколко години имаше разнообразни опити българската сцена да откри своите Arctic Monkeys. Инди рок формулата се оказа сложна за повторение: същински положителните текстове на британски и хващащите припеви не се поддават на copy-paste продукция. Дебютният албум на дуото hug or handshake, предшестван от два стилни клипа и продуциран от Симеон Лозанов - Monyx, е може би най-хубавият опит в този дух досега - въздействието е явно, само че без да е за сметка на цялостния дух на музиката. Осемте песни, записани без опция да бъдат свирени преди този момент онлайн, също по този начин подсказват, че в близко бъдеще Петър Трифонов (преди част от Bears & Hunters и Dead Man`s Hat) и Антон Георгиев ще имат още по-отличителен и авторски почерк. Следващите им видеа в YouTube ще са част от интерактивен сериал, създаден дружно с handplayed productions.
Krekhaus -Gutenachtstrasse
Дебютният албум на Krekhaus е един от най-интересните български рок албуми, които са се появявали напоследък, и загатва, че би звучал внушително и онлайн. С нормализирането на концертната активност те самоуверено се хвърлят към първи изяви отвън България. През втората половина на 2021 година групата се чака да има концерти в Австрия, Швеция и Съединени американски щати.

Krekhaus ще свирят на сцената на Kino Cabana на 28 юли. В YouTube е към този момент и клипът към песента Resist.

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР