През последните години се срива доверието в армията, а социалният

...
През последните години се срива доверието в армията, а социалният
Коментари Харесай

БСП: Социалният статус на военните е на критично ниско ниво

През последните години се срутва доверието в армията, а общественият статус на военнослужещите е на сериозно ниско равнище. Те нямат мотивация да служат на България. Ние желаеме да повишим и върнем доверието на българския военнослужещ и войска. Да я създадем съвременна и боеспособна.

Това сподели пред събралите се хора в Петрич депутатът от левицата Николай Цонков.

Той добави, че във „ Визия за България” е посочено, че хората в защитата са най-важни, въпреки и въоръжението да не отстъпва със своята роля и значение.

„ Трябва да се върнат обществените привилегии и да се подобрят изискванията за работа на военнослужещите, дружно с модернизацията. Ако питаме младежите, дали ще минат през военно образование, доста дребна част ще отговорят позитивно. Ролята на армията е да дисциплинира и да учи на национализъм. Именно това желаеме да изградим още веднъж и да върнем ролята на армията”, заключи Николай Цонков.

Петричани връчиха на депутатите предложенията си за допълнения на „ Визия за България” документално и показаха вяра, че документът ще бъде осъществен на практика за положителното на страната ни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР