Българската овчарска салата зае 5-о място сред 100-те най-вкусни в

...
Българската овчарска салата зае 5-о място сред 100-те най-вкусни в
Коментари Харесай

Родната Овчарска салата е петата най-вкусна в света

Българската овчарска салата зае 5-о място измежду 100-те най-вкусни в света. Това се вижда от класацията на кулинарния справочник " Тейст Атлас ", пишат от " Телеграф ". 
Салатата, която се подготвя от домати, краставици, сирене, яйца, лук, чушки, шунка и гъби, изпревари италианската " Капрезе " и ливанската " Фатуш ".
В топ 10 на класацията попадат още две български салати – обичайна „ Шопска “ заема девето място, а „ Снежанка “ – десето.
Първо място заема гръцката салата " Дакос ", а известната в Тунис салата " Мечуя " се подрежда на втора позиция. Трета измежду най-вкусните е " Гръцката салата ", а на четвърто място попада китайската " Пай Хуан Гуа ".
Това обаче не е първият път, в който български салати попадат в челните позиции на класациите на " Тейст Атлас ". През 2022 година овчарската салата зае първо място измежду 50-те най-хубави в света. Тогава тя задмина гръцкия " Дакос " и японската " Гома уакаме ". Също по този начин при започване на 2022 година и баницата ни беше оповестена за най-хубавото тестено изделиe в света, като изпревари турската саралия.
Овчарската салата е една от най-поръчваните в заведенията у нас, разяснява ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред " Телеграф ".
Причината е, че тя съвместява в себе си две ястия - и предястие и главно. Той уточни, че тя е желана главно от мъжете към питието, и то в заведения в битов жанр. Дамите пък най-често поръчват салата " Цезар ", още веднъж поради това, че има и айсберг и пиле.
В доста заведения към този момент се предлага и със скариди. Алибегов разяснява още, че в последните години има наклонност съвременни салати да изместват обичайните. Насочени са главно към здравословното и фитнес хранене, както и към хората, които не употребяват месо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР