През последните години популярността на суровите храни нарасна. Това не

...
През последните години популярността на суровите храни нарасна. Това не
Коментари Харесай

Кои храни е добре да ядем сурови

През последните години известността на суровите храни набъбна. Това не значи, че в уравновесената диета няма място за готвени храни (всъщност е тъкмо обратното), само че консумирането на някои храни в техния естествен тип от време на време е по-полезно и в действителност по-вкусно.

И сготвените, и суровите храни са потребни за здравето. Това в действителност зависи от типа на храната. Готвенето на храната може да унищожи някои ензими и да повлияе на някои хранителни субстанции. Консумирането на някои храни в недопечен тип ще подсигурява, че те ще запазят питателните си субстанции. От друга страна, готвенето може да усили смилаемостта, достъпността на някои хранителни субстанции и да унищожи нездравословните съединения и бактерии.

В умозаключение може да се каже, че не е наложително едното да е по-добро от другото. Въпреки че не е неприятна концепция да включите сурови храни в менюто си. Те са цялостни с изгоди за здравето, които бихте изгубили, в случай че ги сготвите.

Лук

Лукът е цялостен с антиоксиданти. Излагането на лука на топлота понижава изгодите от фитохимикалите, които защищават от рак.
Серните съединения в суровия лук също могат да оказват помощ за понижаване на равнищата на холестерола, като предизвикват производството на инсулин и оказват помощ за разграждането на кръвните съсиреци.

Червени чушки

Те са нискокалорични и богати на витамин В6, витамин Е, магнезий и изключително на витамин С.
Червените чушки би трябвало да се употребяват сурови, защото готвенето доста понижава питателните им субстанции, по-специално витамините В и С.

Броколи

Броколите са една от тези храни, които разделят мненията за това по какъв начин би трябвало да се употребяват. Готвенето може да усили равнищата на противораковите съединения, известни като глюкозинолати, както и да улесни храносмилането.
Но сигурно можете да се възползвате и от потреблението им в недопечен тип. Всъщност суровите броколи могат да съдържат до 10 пъти повече сулфорафан (силен антиканцероген), в сравнение с сготвените броколи.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР