През последните години марката Xiaomi печели все повече почитатели в

...
През последните години марката Xiaomi печели все повече почитатели в
Коментари Харесай

Ревю на Xiaomi 12T – първокласни функционалности на много достъпна цена

През последните години марката Xiaomi печели от ден на ден фенове в България – както при смарт телефоните, по този начин и при редица други класове устройства – от електрическите тротинетки до продуктите за умни домове. Това се дължи основно на присъщата за компанията композиция от висококачествени артикули с новаторски функционалности, само че и на доста налични цени.

Много добър образец за тази тактика са показаните напълно неотдавна от софтуерния колос нови смарт телефони Xiaomi 12T и Xiaomi 12T Pro. Двата модела са доста положително предложение за всеки, който желае да разполага с премиум функционалности, само че без да похарчи пари за една лека кола. В редакцията имахме опцията да тестваме общоприетата версия 12T, а скоро ще представим и Pro разновидността на устройството. Вижте повече:
-->
Дизайн и първи усещания

Флагманът 12T се откроява с типичния за Xiaomi моден дизайн. Предлага се в три цвята – наследник, сребрист и черен. Стои комфортно в ръката и с него се работи извънредно елементарно.

Още при пръв взор, незабавно прави усещане присъщата за всички смарт телефони на Xiaomi форма на камерата. Тя включва огромно стъкло върху главния датчик и правоъгълен остров за целия модул, с които 12T незабавно може да бъде разпознат като модел на компанията.

Дисплей

Дисплеят на Xiaomi 12T е 6.67-инчов AMOLED с висока резолюция (1220 x 2712 пиксела) и над 68 милиарда цвята, честотата му на освежаване е 120 Hz. А съотношението му към корпуса – 86,7 %. Защитен е от Corning Gorilla Glass 5 покритие.

Той има и две смарт функционалности, подобряващи потребителското преживяване и предпазващи очите. Първата се назовава AdaptiveSync и контролира честотата на освежаване според от гледаното наличие. Втората – Adaptive Reading – понижава количеството на предаваната синя светлина като по този метод усъвършенства комфорта на очите.

Камера

Флагманът има тройна задна камера със 108MP главен датчик. Освен него на гърба са ситуирани също един 8MP ултраширокоъгълен (120˚) датчик, който поддържа нощен режим и един 2MP макро датчик с закрепен автофокус. Имахме опция да изпробваме камерата както денем, по този начин и вечерно време и можем да потвърдим, че апаратът снима извънредно качествено. Предната камера е 20MP и поддържа HDR и панорамно снимане.

Цялото ревю на Xiaomi 12T може да видите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР