През последните години и особено през последните месеци изкуственият интелект

...
През последните години и особено през последните месеци изкуственият интелект
Коментари Харесай

Какво да правим ако AI анулира дебитната/кредитната ни карта?

През последните години и изключително през последните месеци изкуственият разсъдък (AI) се трансформира в неразделна част от разнообразни промишлености, революционизирайки метода, по който живеем и работим. Сред многото си приложения AI играе значима роля и във финансовите услуги, в това число ръководството на кредитни карти, написа уеб сайтът Finextra. Те важат с особена мощ за Съединени американски щати, само че последователно стават настоящи и за целия останал свят.

Въпреки че изкуственият разсъдък предлага огромен преимущества, някои хора може би се чудят за какво от време на време изкуственият разсъдък анулира техните дебитни и най-много кредитни карти.

В тази публикация ще проучим какво се случва, в случай че AI анулира вашата кредитна карта, аргументите за това и по какъв начин можете да се предпазите от евентуални проблеми.

Какво е AI в ръководството на кредитни карти?

AI в ръководството на кредитни карти се отнася до потреблението на усъвършенствани логаритми и благоприятни условия за машинно образование за анализиране и обработка на големи количества данни, свързани с транзакции с кредитни карти, потребителско държание и оценка на риска.

Чрез потреблението на изкуствен интелект финансовите институции могат да вземат по-информирани решения по отношение на кредитните предели, откриването на измами и ръководството на сметки.
 GPT-5 към този момент е на хоризонта, какво ще може новият AI модел?
GPT-5 към този момент е на хоризонта, какво ще може новият AI модел?

OpenAI патентоват наименованието, а в поръчката има скъпа информация

Ползите от AI в ръководството на кредитни карти:

1. По-добро разкриване на измами

Задвижваните от AI системи могат да разпознават модели, показателни за лъжливи действия с висока акуратност, защитавайки потребителите от неразрешени транзакции.

2. Персонализирано потребителско преживяване

AI проучва моделите на харчене и желанията на клиентите, като разрешава на финансовите институции да оферират персонализирани награди и промоции на картодържателите.

3. Ефективна оценка на риска

Алгоритмите с изкуствен интелект правят оценка кредитоспособността въз основа на разнообразни фактори, което разрешава на кредиторите да правят оценка риска по-ефективно и да вземат добре осведомени решения за разпределяне на заеми.

4. Сигнали в действително време

AI може неотложно да уведоми потребителите за необикновени действия в акаунта, осигурявайки спомагателен пласт на сигурност против евентуални измами.
 Снимка 626805
Източник:

Причините AI да анулира вашата кредитна карта

1. Подозрителни действия

AI логаритмите са предопределени да откриват нередовни модели на харчене или транзакции, които се отклоняват от типичното държание на картодържателя. Ако системата разпознава подозрителни действия, тя може краткотрайно да спре или анулира кредитната карта, с цел да предотврати евентуална машинация.

2. Пропуснати заплащания

Системите за ръководство на кредитни карти, ръководени от AI, наблюдават хронологията на заплащанията. Многократно пропуснати заплащания или несъблюдение на кредитната карта може да породи опасения по отношение на финансовата непоклатимост на картодържателя, което да докара до допустимо отменяне.

3. Високо потребление на заема

Прекомерното потребление на кредитни предели може да е знак за финансово усложнение. AI проучва коефициентите на потребление на заема и в случай че те надвишават избрани прагове, може да подкани системата да анулира или понижи кредитния предел.

4. Кражба на идентичност

В случаи на кражба на идентичност или завладяване на акаунт, AI може да разпознава необикновени промени в държанието на разноските и бързо да предприеме дейности за отбрана на картодържателя, като анулира картата и стартира следствие.
 Бизнес и учени с отворено писмо: AI е мощ на положителното, няма да ни избие
Бизнес и учени с отворено писмо: AI е мощ на положителното, няма да ни избие

По-рано се появиха апели развиването на изкуствения разсъдък да продължи чак след въвеждането на световни регулации

Справяне с анулирания на кредитни карти, свързани с AI

1. Свържете се с вашата банка

Ако вашата кредитна карта бъде анулирана от AI система, първата стъпка е да се свържете с вашата финансова институция. Свържете се с тяхната поддръжка на клиенти, с цел да разберете повода за анулирането и да проучите евентуални решения.

2. Прегледайте кредитния си баланс

Поискайте копие от вашия кредитен доклад, с цел да ревизирате за грешки или евентуални проблеми, които биха могли да задействат AI системата да анулира вашата кредитна карта.

3. Подобрете финансовите си привички

За да избегнете задвижвани от AI анулации в бъдеще, концентрирайте се върху построяването на позитивна кредитна история, като правите навременни заплащания и поддържате невисок коефициент на асимилиране на заема.

4. Помислете за AI Alerts

Някои банки и финансови институции към този момент оферират основани на AI услуги за кредитен мониторинг, които могат да ви предизвестяват за евентуални проблеми, преди те да ескалират. Помислете за записване в такива стратегии за спомагателна сигурност.

Изкуственият разсъдък безспорно трансформира промишлеността на дебитните и кредитните карти, внасяйки успеваемост и сигурност във финансовия живот на картодържателите.

Докато ръководените от AI системи за ръководство на кредитни карти оферират доста преимущества, те също по този начин дават опция за отменяне на карти при избрани условия, като подозрителни действия, пропуснати заплащания, високо потребление на потребителската сметка или заема или кражба на идентичност.

За да се предпазим от анулирания, свързани с AI, и да управляваме финансите и бюджета дейно, наша отговорност е да поддържаме финансови привички и да бъдем бдителни за нашия кредитен доклад. AI технологията ще продължи да се развива, осигурявайки по-добра отбрана и персонализирани услуги, правейки ръководството на кредитни карти по-гладко и по-сигурно за потребителите, считат специалистите.

Често задавани въпроси

1. Може ли AI да анулира моята кредитна карта без предупреждение?

В някои случаи AI системите могат да анулират кредитни карти без неотложно предупреждение, изключително в случай че открият съществени лъжливи действия или забележителен риск за притежателя на акаунта.

2. AI ще възвърне ли автоматизирано анулирана кредитна карта?

Не, AI не възвръща автоматизирано анулирани кредитни карти. Картодържателят би трябвало да се свърже със своята финансова институция, с цел да позволи казуса и вероятно да възвърне картата.

3. Колко постоянно AI системите преглеждат сметките на кредитни карти?

AI системите непрестанно следят сметките с кредитни карти, анализирайки транзакциите и държанието на потребителите в действително време, с цел да обезпечат бързо разкриване на измами и ръководство на сметки.

4. Може ли AI да прави неточности при анулирането на кредитни карти?

Въпреки че AI системите са доста точни, те могат да вършат неточности. За финансовите институции е извънредно значимо да разполагат с верни протоколи за справяне и поправяне на всевъзможни неправилни анулации.

5. Възможно ли е да се откажете от ръководено от AI ръководство на кредитни карти?

Към момента не е допустимо изцяло да се откажете от ръководеното от AI ръководство на кредитни карти. Потребителите обаче могат да изберат да не се запишат за услуги за наблюдаване на AI, в случай че избират обичайни способи за ръководство на сметки.
 Изкуственият разсъдък към този момент трансформира пазара на труда в българския IT бранш, само че има ли мотиви за паника?
Изкуственият разсъдък към този момент трансформира пазара на труда в българския IT бранш, само че има ли мотиви за паника?

" Всички ние ще го употребяваме, всички ние би трябвало да го употребяваме "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР