През последните години една безплатна онлайн платформа успешно превзема света

...
През последните години една безплатна онлайн платформа успешно превзема света
Коментари Харесай

Колко достъпен е WordPress и може ли всеки да има сайт на тази платформа

През последните години една безвъзмездна онлайн платформа сполучливо завладява света и разрешава на милиарди хора и компании да показват пълноценно себе си и активността си онлайн. Не, това не е някоя от известните обществени мрежи, които използваме всекидневно, а системата за ръководство на наличието в интернет WordPress.

Тази платформа, на която през днешния ден работят над 40% от уеб страниците по света, съществува от 2003 година. Развива се от необятна общественост от разработчици и през годините бързо се трансформира от платформа за безвъзмездни блогове в пълноценна система за създаване на уеб страници от всевъзможен тип – корпоративни уеб сайтове, медии, портали, онлайн магазини и разнородни други планове.
-->
През 2010 година собствеността върху платформата е трансферирана към WordPress Foundation, което подсигурява нейното развиване като самостоятелна система с отворен код, върху която се развиват голям брой разнообразни частни играчи. Именно тази значима смяна обезпечава през годините развиването на огромната екосистема от спомагателни функционалности (плъгини), шаблони (теми) и услуги към WordPress, която в последна сметка е причина за бурното развиване на платформата и превръщането й в днешния интернет хегемон.

„ Любопитно е, че макар този впечатляващ триумф, в последно време WordPress става даже още по-достъпна за необятната аудитория. Въвеждането на новия редактор на блокове Gutenberg улеснява в допълнение работата с платформата от хора без механически знания. Именно това развиване постанова на дневен ред въпроса - Възможно ли е през днешния ден всеки да има собствен WordPress уебсайт? “ - показва Цветелина Георгиева, маркетинг управител в българската хостинг компания.

Компанията от години поддържа развиването на WordPress у нас, интегрирала е платформата в своята хостинг администрация, позволявайки на всеки да си сътвори уебсайт с няколко кликвания. Затова и към 80% от уеб страниците, хоствани от нея, са основани точно с тази система. В добавка компанията е създала и голям брой принадлежности за по-лесно ръководство на WordPress уеб сайтове и повишение на тяхната сигурност и успеваемост, като WordPress Manager. Компанията поддържа интензивно и общността към тази платформа, както и доста събития в тази сфера у нас.

Друг значим фактор, който покачва достъпността на платформата за българските притежатели на уеб сайтове е въведената от СуперХостинг.БГ услуга Професионална WordPress поддръжка, която оказва помощ на притежателите на уеб сайтове с бегли механически знания или пък на тези, които нямат време да се погрижат за проблеми със уеб страниците си. Това уголемява в допълнение опциите за пускане на онлайн бизнес или основаването на разнородни други изобретателни планове в цифровото пространство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР