През последните дни отношенията между двете страни бяха помрачени от

...
През последните дни отношенията между двете страни бяха помрачени от
Коментари Харесай

Зеленски се отби в Полша напът към Киев

През последните дни връзките сред двете страни бяха помрачени от спор по отношение на доставките на украински храни, но Киев и Варшава се договориха да търсят компромис по въпроса.

Това заяви съветската редакция на Би Би Си.

Зеленски дойде в град Люблин, където награди двама доброволци от Полша за оказване на помощ на украински бежанци.

Журналистката Бианка Залевска и доброволецът Дамян Дуда, който провежда медицински екип в помощ на ранени украински бойци, получиха украински държавни награди.

" Благодаря на цяла Полша за неоценимата поддръжка и взаимност, които оказват помощ за отбраната на свободата на цяла наша Европа! " - Това се споделя в известие на Зеленски в " Туитър ".

В изявление за телевизионния канал Polsat News тази седмица полският министър-председател Матеуш Моравецки съобщи, че Полша " към този момент не доставя оръжие на Украйна, а се доставя с най-модерните оръжия ".

След това полският президент Анджей Дуда посочи, че Варшава не има намерение да доставя на Украйна съвременни оръжия, които се купуват за потребностите на полската войска.

Интервюто на Моравецки беше отдадено главно на " зърнения скандал ", който сътвори съществено напрежение сред двете страни. Решението на Полша да удължи възбраната за импорт на украинско зърно, с цел да отбрани фермерите си от по-евтини артикули, разгневи Киев.

Владимир Зеленски, който приказва пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, нарече полската възбрана " политически спектакъл " в интерес на Русия.

Полският министър-председател Матеуш Моравецки отговори, като прикани украинския президент в никакъв случай повече да не наскърбява поляците, базирайки се на острите изявления на Зеленски в Организация на обединените нации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР