През периода 9 - 15 февруари са извършени 320 инспекции

...
През периода 9 - 15 февруари са извършени 320 инспекции
Коментари Харесай

РЗИ - Варна проверява внос на бельо със съдържание на азобагрила

През интервала 9 - 15 февруари са осъществени 320 инспекции от чиновници, осъществяващи държавен здравен надзор. Това оповестиха от пресцентъра на РЗИ - Варна за Moreto.net.

38 инспекции са осъществени по отношение на продажбата на алкохол на малолетни и малолетни, не са установени нарушавания.

Издадени са наставления за открити нарушавания за пушене на закрито във Варна. Проверките в това отношение са били 248.

През отчетния интервал в отдел „ Държавен здравен надзор “ са постъпили 1 тъжба, 1сигнал и едно питане по е-поща, като по всичките е стартирана процедура по инспекция и отговор. Обработени са 3 тъжби, 3 сигнала и едно питане по е-поща.

Един сигнал е състоятелен, две тъжби и един сигнал са неоснователни, една тъжба и един сигнал са препратени до други институции за предприемане на ограничения по подготвеност.

Съгласно писмо на Министерство на здравеопазването здравните инспектори са осъществили и 5 инспекции по Уведомления от Агенция „ Митници “ за импорт на дрехи (в това число долни дрехи и спално бельо) с генезис трети страни за наличие на азобагрила.

Представени са протоколи от разбор за импортираните партиди дрехи. Не са открити отклонения от здравните условия./moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР