През първото тримесечие нетните изходящи потоци на активи от Credit

...
През първото тримесечие нетните изходящи потоци на активи от Credit
Коментари Харесай

Клиентите не спрат да бягат от Credit Suisse

През първото тримесечие чистите изходящи потоци на активи от Credit Suisse възлизат на 61 милиарда швейцарски франка (68 милиарда долара), разгласи швейцарската банка, като добави, че те не престават даже и след намесата на страната. Клиентите очевидно не престават да бягат, макар че 167-годишната институция бързо бе добита от съперника UBS.

„ Към 24 април 2023 година тези изходящи потоци са намалели, само че към момента не са се обърнали “, съобщи Credit Suisse в изказване, представено от Reuters. От банката споделиха още, че е имало обилни тегления на парични депозити, както и неподновяване на срочни депозити с предстоящ падеж. През първото тримесечие депозитите на клиенти са намалели с 67 милиарда швейцарски франка.

Банката регистрира резултати, които евентуално ще бъдат последните, защото се чака скоро да бъде приключено поглъщането ѝ от конкурентната швейцарска банка UBS. Правителството на Швейцария бе насила да се намеси, с цел да избави Credit Suisse Group AG, защото закъсалата банка нямаше да оцелее още един ден на търговия на фона на рецесия на доверието на вложителите, сподели през март министърът на финансите Карин Келер-Сътър.

Принудителният „ брак по сметка “ сред двете водещи институции в Швейцария се чака да рови банков колос с към 5 трлн. $ общи ръководени активи.

Междувременно активите, ръководени от водещото поделение за ръководство на благосъстоянието на Credit Suisse, са спаднали до 502,5 милиарда франка към края на март, в съпоставяне със 707 милиарда франка, регистрирани за същия интервал на предходната година.

Клиентите бързо започнаха да изтеглят парите си от Credit Suisse, откакто тя попадна в клопката на пазарните разтърсвания, отприщени от банкрута на американските кредитори Silicon Valley Bank и Signature Bank. Това накара швейцарските управляващи да приготвят избавителен пакет, в който UBS се съгласи да поеме Credit Suisse против 3 милиарда швейцарски франка в акции и да поеме до 5 милиарда франка загуби. Пакетът включваше и държавни финансови гаранции в размер на 200 милиарда франка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР