Прокуратурата разследва смъртта на английски гражданин в УМБАЛ Свети Георги“

...
Прокуратурата разследва смъртта на английски гражданин в УМБАЛ Свети Георги“
Коментари Харесай

Англичанин почина, след като охранители на болница в Пловдив го повалят с удари на земята

Прокуратурата проверява гибелта на британски жител в УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив, който е бил удрян и блъскан от защитата на лечебното заведение. Грозните подиуми са снимани от видеокамерите на болничното заведение.

В четвъртък мъжът потърсил помощ в болничното заведение с недоволства от мощно главоболие и световъртеж. Английският жител е признат в незабавното поделение, където му е поставена система и му е оказана помощ. След това лекарите го изписали. Англичанинът обаче упорствал, че не се усеща добре, и изискал спомагателна здравна помощ и още веднъж се опитал да влезе в Спешното поделение.

Камерите на входа снимат по какъв начин униформените стопират мъжа, блъскат го, удрят го, а един от охранителите го поваля на земята.

Мъжът в последна сметка още веднъж е признат и настанен в болничното заведение. Няколко часа по-късно обаче той умира. Първоначалните данни сочат, че мъжът е умрял от инфаркт.

Охранителите, взели участие в грубата кавга, са били арестувани за 24 часа и към този момент са освободени

В болничното заведение е назначена вътрешна инспекция. Със заповед на изпълнителния шеф проф. доктор Карен Джамбазов е назначена комисия, която проверява случая и ревизира здравната документи. Записите от видеокамерите са предадени на проверяващите.

Районната прокуратура в Пловдив проверява случая, като е формирано досъдебно произвеждане.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР