През първото десетдневие от май температурите ще бъдат по-ниски от

...
През първото десетдневие от май температурите ще бъдат по-ниски от
Коментари Харесай

Температурите в началото на май - по-ниски от обичайните


През първото десетдневие от май температурите ще бъдат по-ниски от обичайните; към момента през първите дни по високите котловинни полета са вероятни слани.

В началото на месеца превалявания ще има на малко места и ще бъдат най-вече слаби. В Югозападна България, където в следобедните часове ще се развива купеста облачност, е допустимо краткотрайно да са и по-интензивни. На повече места, основно в Южна България, ще са преваляванията на 3 май.

През втората половина на десетдневието, с развиването в следобедните часове и до среднощ на по-мощна купесто-дъждовна облачност ще има условия за по-интензивни краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии.

През второто десетдневие температурите ще се покачват и към средата на месеца ще станат близки до нормалните. Ще доминира слънчево време, в следобедните часове с развиване на купеста облачност.

През множеството дни вероятността за превалявания е дребна, само че въпреки всичко не са изключени местни краткотрайни валежи. По-голяма възможност за превалявания на повече места има в края на интервала.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР