През първата седмица на април времето по-скоро ще наподобява есенно,

...
През първата седмица на април времето по-скоро ще наподобява есенно,
Коментари Харесай

Градусите се вдигат, но какво ни чака на Великден

През първата седмица на април времето по-скоро ще прилича есенно, в сравнение с пролетно, осведоми Meteo Balkans. Времето на Балканите ще се дефинира от преминаващ през полуострова средиземноморски циклон. Очакваните превалявания през първите дни на седмицата ще са над Черноморието. Температурите гладко ще се покачват, само че седмицата ще приключи с динамично време.

До обяд във вторник времето над съвсем цялата  страната ще е с раздрана облачност. По-значителна над Централна и Източна България над тези региони ще превалява. Над Западна България  облачността ще се раздра до слънчево време.
-->
Ще духа слаб до сдържан вятър от северозапад. Температурите като цяло ще се покачват и оптималните им стойности ще са сред 13°C и 16°С.

Времето в сряда ще е прохладно с раздрана облачност. Следобед над Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми.

В четвъртък облачността ще се раздира и ще имаме повече слънчеви часове. Северозападният вятър последователно ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 18°C и 22°C.

В петък от северозапад през нашата страна ще премине леден атмосферен фронт. Очакваме и гръмотевични стихии и вероятността от градушки ще нараства. По-значителни ще са явленията над Стара планина и Дунавската низина. Преобладаващите оптимални температури няма да се намалят значително и ще са сред 16°C и 23°C.

В събота атмосферата ще се задържи неустойчива и  следобед над Централна и Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще паднат и проливни превалявания.

На Великден времето ще е динамично. Очакват се обилни превалявания от дъжд. Вероятността от градушки ще нараства!

Глобалните модели още веднъж предвиждат прекосяването на нов средиземноморски циклон. Валежите ще продължат и през идната седмица.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР