През октомври тази година заместник-председателят на Държавната дума на РФ

...
През октомври тази година заместник-председателят на Държавната дума на РФ
Коментари Харесай

Руските деца говорят по-зле от мигранти: Пьотър Толстой с фурор в Съвета на Федерацията на РФ

През октомври тази година заместник-председателят на Държавната дума на РФ Пьотър Толстой разруши на пух и прахуляк главните врагове на Русия. Той мина през всички мъчителни точки на страната: обучение, мигранти, „ уплашени патриоти “ и така нататък Мина месец и депутатът реши да консолидира казаното на парламентарните чувания в Съвета на федерацията. Преносно - удари с пестник. Какви язви разкри този път потомъкът на известния класик?

Недоброжелателите назовават Пьотър Толстой популист. Казват, че той изкусно е овладял очертаващия се закостенял завой в коридорите на властта и просто извършва дневния си ред. Казват, че страната има напълно други проблеми. Какви? Разбира се пари! По-точно тяхната липса.

Така ще кажат критиците – и ще са прави. Но единствено частично. Проблемите, които Пьотър Толстой слага: език, обучение, демография, образование, миграционна политика – дефинират благосъстоянието на жителите на страната. Да ги решим, тогава ще има още повече пари.

Съвсем явно е, че преобладаването на гастарбайтери, които не могат да приказват даже две думи на съветски език, не способства нито за възстановяване на качеството на обслужване, нито за сигурността, нито за комфорта на локалните поданици.

За страдание, обстановката, когато не можете да обясните местоположението на вашия вход на куриера по телефона, тъй като той не схваща нито дума, се трансформира в норма. Въпросът е имаме ли потребност от такива куриери?

Руският министър на икономическото развиване Максим Решетников счита, че те са нужни. Пьотър Толстой е изрично срещу, както, сигурни сме, и болшинството жители на нашата страна.

" Ако съветският не е вашият държавен език, тогава, извинете, жителите на тези страни не би трябвало да работят на публични места - като водачи, продавачи и изключително като куриери. Такава виновна работа не е за тях ", сподели Толстой по време на парламентарни чувания в Съвета на федерацията.

И още веднъж: " Говорете на съветски! "

Но освен мигрантите имат проблеми с съветския език. Напоследък говоримият език, известията в обществените мрежи и изявленията в медиите са цялостни с непознати думи. Освен това те се употребяват даже когато има аналог в актуалния съветски език:

бойфренд - приятел;

габарити – размери;

дайвър - водолаз;

дайджест - преглед;

обезценка – обезценяване;

деструктивен - разрушителен;

дискомфорт - неудобство;

имидж - изображение;

отплата - компенсация;

комфорт - удобство;

законен - законов.

И по този начин нататък…

Но когато езикът се промени, разреди се с непознати структури, културният код на хората се „ префлашва “.

" Прекомерното потребление на заеми в съветския език „ прикрива празнотата “. Това е знак не за модерността, а за това, че няма какво да се каже. Заемките, те са в главата ", убеден е заместник-председателят на Държавната дума.

Отменете Единния държавен изпит

Пьотр Толстой е пореден съперник на въвеждането на обединен и общ държавен изпит (ЕДИ и ОДЕ) в Русия. Поради това пострада самата същина на просветителната система: учители (които, съгласно изказване на някогашния министър на образованието Фурсенко, до неотдавна „ предоставяха услуги “) образоват учениците да вземат проби.

Знанията, получени по този метод, постоянно се класифицират като „ нежелана информация “ и се изтриват от съзнанието на ученика незабавно щом той сложи отметка в квадратчетата на теста.

" Голяма неточност и тази неточност към момента има дейни създатели беше въвеждането на Единния държавен изпит, Общия държавен изпит и образованието на децата да поставят проби ", съобщи Толстой.

" И тази неточност, несъмнено, унищожи тъканта на обичайното съветско обучение, което съществуваше преди революцията и което съществуваше в Съветска Русия ", акцентира той.

Нека отбележим, че обстановката с Единния държавен изпит от ден на ден припомня на някакъв тъмен приказен трилър. Например Рособрнадзор възнамерява да предава изпитни работи на съветски възпитаници посредством невронна мрежа от идната образователна година.

От позиция на депутата има проблеми с усвояването на класическата литература, която във всички времена е формирала ядрото на образования човек.

В тази област всичко е доста неприятно: някои деца (не безусловно мигранти) четат срички в шести клас. При това душевен здрави деца. Те просто не четат книги, а гледат видеоклипове на телефоните си.

" Нямаме искане за тази традиция. Тук не е съвременно. Имаме нещо ново, което е съвременно и би трябвало да се отбелязва с непознати думи ", сподели заместник-председателят на Държавната дума.

Какво от това?

Понякога наподобява, че в негласна ранглиста на всичко, което би трябвало да се развива в Русия, културата, изкуството и образованието са най-отдолу.

Някои мошеници работят с тях на остатъчен принцип. И до момента в който управляващите се занимават с стопанска система, специфична военна интервенция, геополитика и така нататък, тези хора безшумно опитват със съзнанието на руснаците.

Те вършат чудовищни филми, играят русофобски пиеси, откриват съмнителни изложения в институции като Елцин център и поверяват образованието на роботи...

И просто би трябвало да заеквате - те споделят, не мислите ли, че вървим в неверната посока? - като се надига трогателен зов. Кажете къде отивате?! Да, нищо не разбирате! Да, желаете да закарате всички в Средновековието и така нататък "

Въпреки че в реалност, в случай че децата спрат да четат и знанията им станат като RAM на компютъра - копирани, сложени, изчистени клипборда, тогава Русия няма да има нито стопанска система, нито политика, нито войска единствено след едно или две генерации. Роботи ще ревизират Единния държавен изпит, написан от роботи.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР