През нощта срещу вторник над почти цялата страна ще преобладава

...
През нощта срещу вторник над почти цялата страна ще преобладава
Коментари Харесай

След градушките: готви ли ни нови опасности времето

През нощта против вторник над съвсем цялата страна ще доминира облачно време. Валежи от дъжд се чакат на изолирани места, най-вече над Северна България и крайните северозападни региони от страната. Очаква се тук-там преваляванията да са съпроводени и от гръмотевици, оповестява MeteoBalkans. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще се намалят и ще са сред плюс 6°С и плюс 9°С.

През деня във вторник до обед ще е най-вече облачно, само че следобяд от югозапад на североизток ще стартират превалявания от дъжд, като по-значителни ще са преваляванията над Южна, Централна и Източна България. На доста места те ще са съпроводени и от гръмотевична активност. Остава висок рискът от градушки.
-->
Ще духа слаб до сдържан вятър от югоизток. Максималните температури в страната едва ще се покачат и ще са сред 18°C и 22°С.

В софия през нощта против вторник ще се задържи най-вече облачно. Ще духа слаб източен вятър. До обед ще доминира облачно време. Ще духа слаб югоизточен вятър.

Следобед облачността бързо ще премине в купесто-дъждовна и ще стартират превалявания от дъжд. Очакваме и гръмотевична активност.

Минималните температури ще са към 6-7°С, а оптималните – сред 14-16°С.

Планините няма да са подобаващи за разходки и туризъм!

До обед времето по планините ще бъде най-вече облачно. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, най-вече в планинските региони в Рило-Родопския масив и Централна България, ще превали дъжд, а над 1900 метра – и сняг.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°C, на 2000 метра - към 1°C. Следобед ще духа мощен източен вятър. Остава висока заплахата от лавини!

По Черноморието до обед ще доминира раздрана висока облачност. Следобед ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и тук-там по Черноморието ще превали дъжд. Ще духа сдържан югоизточен вятър.

Максималните температури ще бъдат сред 14°C и 16°C. Температурата на морската вода чакаме да е към 7-9°C. Вълнението на морето – до 2-3 бала.

И през идващите дни област от ниско налягане ще дефинира динамичното време над целия Балкански полуостров. До обед над по-голямата част от Балканите ще има раздрана висока облачност, само че следобяд на доста места ще превали и прегърми.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР