През нощта облачността над по-голямата част от страната ще е

...
През нощта облачността над по-голямата част от страната ще е
Коментари Харесай

Бурите продължават. Ще става ли за плаж

През нощта облачността над по-голямата част от страната ще е забележителна. Валежи ще има в Централна, тук-там и в Източна България. Значителни ще са количествата в централните региони от страната, където ще има гръмотевични стихии. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър и ще продължи да нахлува студен въздух, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Утре над западната половина от страната ще доминира слънчево време. Над Източна България облачността ще е по-често забележителна, след обяд над  югоизточните региони купеста и купесто-дъждовна. Там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан северозападен вятър, вечерта ще отслабне и в западната половина от страната ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са сред 23° и 28°.

 Над Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна и тук-там по северното крайбрежие към момента ще превалява. След обяд преваляванията и там ще спрат и облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максимални температури 27°-29°. Температурата на морската вода е към 26°.

В планините облачността ще е раздрана, след обяд - купеста и купесто-дъждовна и основно в Родопите ще има превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа сдържан северозападен, по високите елементи до мощен югозападен вятър. Температурите още ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 18°, на 2000 метра - към 12°.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР