През нощта безпилотни самолети са атакували ирански завод за отбранителна

...
През нощта безпилотни самолети са атакували ирански завод за отбранителна
Коментари Харесай

Иран твърди, че е отблъснал атака с дрон срещу военен обект

През нощта безпилотни самолети са атакували ирански цех за отбранителна техника в централния град Исфахан.

Иран заяви, че е отблъснал офанзива с дрон против боен обект в централната част на провинцията. Допълва се, че ударът късно в събота вечерта е предизвикал незначителни вреди по покрива на постройката, само че не е имало жертви. Причината за случая се проверява. Властите не дадоха детайлности за дейностите на набелязания обект, северно от град Исфахан.

Известно е, че Иран има няколко нуклеарни проучвателен обекта в района, в това число цех за преправка на уран. През април 2021 година Техеран разгласи, че е почнал да създава 60% обогатен уран в обекта в Натанз. Преговорите за възкръсване на нуклеарното съглашение от 2015 година, сред Иран, Европейския съюз и шест огромни сили, са затруднени, откакто Съединените щати го напуснаха през 2018 година

Споразумението имаше за цел да попречи на Техеран да се снабди с нуклеарно оръжие - цел, която постоянно е отричал да преследва. През последните години Иран упрекна Израел, че е направил няколко секрети дейности на негова територия, в това число нахлуване, с потребление на ръководена от спътник картечница, при което през ноември 2020 година е погубен водещият нуклеарен физик Мохсен Фахризадех.
Освен това през последните месеци Техеран е упрекван, че доставя безпилотни самолети на Русия за войната в Украйна, което Иран отхвърля. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР