През ноември месец се проведе една от главните социално отговорни

...
През ноември месец се проведе една от главните социално отговорни
Коментари Харесай

Глобалната програма на Huawei дава ценен опит на младите


През ноември месец се организира една от основните обществено виновни стратегии на Huawei - световната стратегия Seeds For The Future. 30 студента от най-хубавите университети в България взеха присъединяване в едноседмично онлайн образование, което способства за задълбочаване на техните софтуерни познания, имаха опцията да се срещнат с китайската просвета и се научиха по какъв начин да бъдат млади водачи.

Програмата се организира в няколко стадия, като в първия участниците създават планове, засягащи разнообразни проблеми от всекидневието. Тази година измежду плановете на участниците бяха хрумвания за справяне с безработицата и с бездомните животни по улиците. Следвашият стадий е по избор и студентите могат да се записват за програмата Tech4Good, където ще получат опцията да осъществят концепциите на плановете си.
-->
Две млади и амбициозни дами, взели участие в образованието, споделят претърпяното за тази една седмица и страстите си.

Силвия Иковска:

Как оценявате опциите, които дават стратегии като „ Seeds for the future “ за взаимна работа на младежите с водещи компании като „ Хуауей “ в региона на ИКТ?

Водещите международни стратегии като „ Seeds for the Future “ дават на нас студентите скъпата опция да придобием опит в областта на ИКТ технолигиите и да натрупаме скъп опит в областта на международния бизнес.

Една от дилемите ни по време на тази стратегия беше да разработим действителен план, дружно с хора от разнообразни сфери. Бяхме в непрекъсната връзка с водачи от света на нововъведенията и технологиите, което правеше плана ни още по-успешен, а знанията и опита ни – още по скъпи.

Успя ли световната стратегия „ Seeds for the Future " да отстрани границите сред младежите от целия свят? Създадохте ли потребни контакти и другарства с Ваши сътрудници?

От моя страна такава граница в никакъв случай не съм налагала. Имам и пазя обстоятелството, че всички сме хора на този свят без значение от къде сме и какви сме. За моя голяма наслада, в тази стратегия се събрахме безусловно хора от целия свят, които желаеме да  се учим и да се развиваме, а по едно и също време сме подкрепени от към този момент съумели хора.. в каква по-хубава среда може да желае да попадне един младеж?!

Относно контактите, несъмнено, че създадохме такива. Силно имам вяра, че с тези хора ще се срещам още веднъж в бъдеще и ще си бъдем потребни.

Как оценявате наученото по време на образованието, в което участвахте?

Участвам за втора година в стратегиите на Huawei и сигурно има за какво, бих се включвала още веднъж и още веднъж. Както към този момент загатнах засягаме тематики, създаваме планове, работим в екип с разнообразни хора и се учим на умения, нужни на сполучливия човек през днешния ден.

Колко значима е персоналната упоритост за самоусъвършенстване и отговорност за надграждане на познания и умения в полето на високите технологии?

Това е първото и най-важно нещо в цялата скица, съгласно мен. И аз видях, че всички участващия бяхме целеустремени към сполучливото довеждане докрай на всяко едно от нашите задачи, които ни бяха задавани във всеки един от дните на програмата. Без персоналната упоритост, предпочитание и отдаденост няма метод човек придобие каквито и да е познания.

Дарина Джеджева:

Как оценявате опциите, които дават стратегии като „ Seeds for the future “ за взаимна работа на младежите с водещи компании като „ Хуауей “ в региона на ИКТ?

Първоначално се двоумях дали да вземам участие в програмата. Тъй като изучавам право, се замислих дали има смисъл да опитам. Изключително доста се веселя, че взех вярното решение и участвах. Ако би трябвало да съм почтена, нямах такива знания по тематиките за 5G, smart cities, изкуствен интелект и ИКТ. Но тази самодейност ми сподели, че в действителност ние живеем паралелно с тях непрекъснато, без да се замисляме даже. Освен това групата, в която се паднах, избра мен за водач. Това в действителност ми оказа помощ в персонален проект.

Как ви се отрази световната стратегия „ Seeds for the Future " и по какъв начин оценявате наученото по време на образованието?

Програмата ми се отрази доста позитивно. Освен че получих познания, които на драго сърце бих употребила в бъдеще, аз сътворих и доста другарства и контакти – както в България, по този начин и в другите страни, които участваха по програмата. Аз съм подобен вид човек, който разчита на самодейност, себеусъвършенстване и дейности. Не обичам да разполагам с прекомерно доста свободно време. Личната упоритост е преди всичко, щом става въпрос за надграждане на познания и умения в полето на технологиите.

Научих, че човек в действителност не би трябвало да гледа през стъкления таван, който си слага над упоритостите и опциите. Нужен е единствено един камък, с цел да бъде счупен. А този камък е персоналната религия и поддръжка. Научих (или по-скоро се убедих), че България е цялостна с млади гении, и то гении, които са амбициозни, дисциплинирани и точни. Докато върших тестванията от платформата, научих доста спомагателна информация за зелената сила и изкуствения разсъдък, а това са области, които мощно ме заинтригуваха.

Смятате ли, че световната стратегия съумява да отстрани границите сред младежите от целия свят и създадохте ли потребни контакти и другарства с Ваши сътрудници?

Имах доблестта, както към този момент загатнах, да бъде водач на най-хубавия тим в тази стратегия. Въпреки че не успяхме да влезем в топ 5 от 200 страни участнички в цялата стратегия, успяхме да минем на втори кръг, където 4 тима се състезаваха за влиятелното място в тези топ 5. Поначало се почувствах доста уплашена, когато моите съотборници желаеха аз да бъда капитан. Може би са го усетили, защото за по-малко от 5 минути съумях да намеря Viber контактите им и да образувам група на тима. Приех много насериозно цялата задача на водач, а тимът ми ме поддържаше във всяка една стъпка. Успях да го наемам в ежедневни онлайн срещи през тази една седмица, с цел да обсъждаме плана. И макар дребното време, с което разполагахме, считам, че се представихме ослепително.

Вие завършихте образованието с най-голям резултат и бяхте отличена с купата „ alumna ”, какво бихте споделили на бъдещите студенти, които имат интерес към световната стратегия?

Апелирам всички, които като мен се двоумят дали да вземат участие в програмата – недейте, съберете кураж и пробвайте. Болката от неуспеха сигурно е по-поносима от болката на съжалението. Успех!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР