През настоящата седмица газопроводът, свързващ България и Гърция, трябва да

...
През настоящата седмица газопроводът, свързващ България и Гърция, трябва да
Коментари Харесай

Интерконекторът с Гърция получава АКТ 16 до края на следващата седмица

През актуалната седмица газопроводът, свързващ България и Гърция, би трябвало да получи АКТ 15. Това разгласи при следващата си ревизия на газоизмервателната станция край старозагорското село Малко Кадиево служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. 

Той разкри още, че в случай че бъде непокътната скоростта на работа, през идната седмица интерконекторът ще получи и АКТ 16.

Довършителните действия по трасето на газопровода и документалните процедури вървят редом, акцентира министър Шишков. Той акцентира, че е стартирал през днешния ден следващата инспекция по обектите на интерконектора поради пропуски, които строителят се е заел да в профил в период до през днешния ден. Иван Шишков бе безапелационен, че срокът за въвеждане в комерсиална употребата на оборудването ще бъде спазен.

Преди издаване на АКТ 16 оборудването ще премине 72 часова проба. При визитата си на газоизмервателната станция край Стара Загора министър Шишков разкри, че към този момент са получени съвсем всички позитивни мнения от кметовете на общини. Единствено с община Кърджали строителят би трябвало да в профил няколко пропуща, с цел да бъдещо получено сходно мнение. По-късно денем Иван Шишков посети и Диспечерския център до хасковското село Стамболийски. 

Газопроводът сред България и Гърция е с потенциал от 3 милиарда куб. м газ. През 183 км интерконектор, свързващ Комотини - Стара Загора, у нас би трябвало да бъдат доставян 1 милиарда куб. м газ от Азербайджан. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР