Три поредни дни Възраждане“ спира украинска делегация, дошла да се

...
Три поредни дни Възраждане“ спира украинска делегация, дошла да се
Коментари Харесай

Възраждане блокира Белене 3-и ден, не пускат украинска делегация

Три следващи дни „ Възраждане “ стопира украинска делегация, пристигнала да се пазари за безвъзмездни реактори от „ Белене “. Вчера десетки жители още веднъж блокираха входа на АЕЦ " Белене ".

Сред протестиращите бяха и народните представители от „ Възраждане “ Ивайло Папов, Златан Златанов, Виолета Кърпачева, Маргарита Махаева, Йордан Тодоров, както и основателят на митинга Ивелин Първанов – координатор на политическата организация за област Плевен.

Народните представители на " Възраждане " са били позволени в АЕЦ " Белене " и са се убедили, че реакторите са там и нищо не е изнесено от централата. Блокадата на входа е довела до среща сред представители на " Възраждане " и Изпълнителния шеф  на НЕК ЕАД, който е дошъл от София по този мотив.

На срещата е станало ясно, че допускането на външните задгранични лица в АЕЦ " Белене " е съветвано с ДАНС и Министерство на енергетиката.  Станало е ясно също, че американската компания " Уестингхаус " и украинска компания работят по взаимни планове в Украйна..

Напомняме, че чиновниците на украинската " Енергоатом " бяха в България на тридневно посещаване, на което съгласно изявления в медиите е било планувано дружно с американски държавни служители и представители на " Уестинхаус " да посетят и огледат АЕЦ " Белене " и да окажат напън над България да подари безплатно двата реактора и оборудването към тях.

Протестите на " Възраждане " попречиха на посетителите да влязат в централата и да осъществят желанията си. Не беше позволено изнасянето на оборудването от АЕЦ " Белене ".

  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР