Британският посланик в Мексико е бил уволнен след твърдения, че

...
Британският посланик в Мексико е бил уволнен след твърдения, че
Коментари Харесай

Британският посланик в Мексико е уволнен, след като насочил оръжие срещу служител на посолството

Британският дипломат в Мексико е бил уволнен след изказвания, че е насочил огнестрелно оръжие към локален чиновник на посолството - случай, който е бил сниман на видео и публикуван в обществените медии, заяви през вчерашния ден " Файненшъл Таймс " .

Видеото е снимано през април по време на публично посещаване през април в щатите Дуранго и Синалоа (североизточната част на страната), където работи един от двата най-жестоки картела, които провокират кръвопролития в Мексико.

На клипа, споделен в обществената мрежа " Екс ", се вижда по какъв начин дипломатът от кариерата Джон Бенджамин насочва оръжието към човек, чието лице е замъглено. " В подтекста на ежедневните убийства в Мексико, осъществявани от наркодилъри, той се осмелява да се майтапи ", гласи постът, съпътстващ видеото.

Мексико от дълго време е наранено от насилието, обвързвано с воюващите в страната наркокартели, като годишно в страната са убивани към 30 000 души.

" Наясно сме с този случай и сме подхванали съответните дейности ", сподели представител на английското Министерство на външните работи, написа Българска телеграфна агенция.

В страницата на Бенджамин в " Линкдин " се показва, че мандатът му като дипломат е завършил през май, а в биографията му на уеб страницата на държавното управление на Обединеното кралство се споделя, че той " е бил дипломат на Обединеното кралство в Мексико сред 2021 и 2024 година, отбелязва Ройтерс.

Всяка година в Мексико, страна с население от 129 милиона души, се записват към 30 000 убийства. Три четвърти от тях са вследствие на споразумяване на сметки сред наркокартели или проведени незаконни групи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР