През миналата година няколко автомобилни производителя обявиха сервизни акции за

...
През миналата година няколко автомобилни производителя обявиха сервизни акции за
Коментари Харесай

Кои автомобили са най-застрашени от пожар?

През предходната година няколко автомобилни производителя оповестиха сервизни акции за свои електрически модели поради нараснал риск от самозапалване и изгаряне. На сходни случаи беше отделено голямо внимание и това сътвори чувство, че електрическите автомобили са по-опасни от останалите транспортни средства.

Анализаторите на компанията AutoInsuranceEZ взеха решение да проведат лично следствие, с цел да изяснят при кои коли рискът от пожар е най-голям. За задачата те са употребявали данните за произшествия, регистрирани от Националния съвета по сигурност на превоза - самостоятелна американска организация, проверяваща пътно-транспортни катастрофи, както и статистиката за продажбите на коли.
Катастрофа със умрял и доста ранени в Париж слага съществени въпроси пред Tesla
Таксиметрова компания в Париж спря потреблението на електрическите автомобили Tesla Model 3 в своя автопарк, откакто едно от транспортните средства е...
Прочети повече
Оказва се, че на 100 000 продадени транспортни средства с хибридно задвижване се падат 3465 случая на запалване и изгаряне. На второ място са колите с обичайни мотори с вътрешно горене – 1530 случая на 100 000. Що се отнася до електрическите автомобили, при тях случаите са единствено 25 на 100 000.

„ Въпреки че в новините се отделя особено внимание на пожарите на електрически автомобили, те не са по-опасни от тези с коли с мотор с вътрешно горене или с хибридно задвижване. Трябва обаче да се знае, че запаленият електрически автомобил се гади доста по-трудно “, се споделя в проучването.

Най-често се обръща внимание на пожари, свързани с Tesla. През есента на предходната година в Джорджия (САЩ) се възпламени Model S P100D, като това се случи в сервиз на марката. Причината е нередовен батерия. Малко преди този момент в различен американски щат – Пенсилвания, водач на Model Y не съумя да отвори вратите, откакто колата му ненадейно пламна. Наложи се мъжът да избие прозореца, с цел да се измъкне.

Инциденти бяха записани и на сметката на Chevrolet Bolt, което накара управлението на концерна General Motors да помоли притежатели на модела да паркират колите си най-малко на 15 метра от други транспортни средства.
Помага ли прекосяването към електрически автомобили в битката с климатичните промени?
В международен мащаб тече конкуренция за намаляването на въглеродните излъчвания и забавянето на климатичните промени. Една от главните политик...
Прочети повече
Още от АВТО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР