През миналата година Държавното горско стопанство в Монтана, което се

...
През миналата година Държавното горско стопанство в Монтана, което се
Коментари Харесай

Продължават набезите на бракониери в горите в Монтанско

През предходната година Държавното горско стопанство в Монтана, което се грижи за горите на територията на общините Монтана, Лом, Вълчедръм, Якимово, Брусарци, Бойчиновци и Медковец, е иззело от бракониери 31 кубически метра дърва за огрев, два автомобила, с които били транспортирани трупите, 17 каруци, осем моторни триона, брадви и други принадлежности за противозаконна сеч.

Това заяви шефът на лесничейството Александър Александров. Той разяснява, че макар акциите, наложените наказания и конфискуваните неща, бракониерските нападения не престават.

Вече работят нови правила по отношение на сечищата в горите

Директорът на горското стопанство заяви, че за защитата на горите в седемте общини дават отговор 11 чиновници и броят им е непълен. Лесничейството има чудесно взаимоотношение с полицията и с помощта на това нееднократно е пресичало бракониерска сеч.

" Въпреки това в някои региони, където има централизация на хора от малцинствените общности, набезите са всекидневие и битката за запазване на горите е доста сложна ", съобщи Александров.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана оповестиха, че в последните три дни в района са засечени двама бракониери на дърва. В местността Долни бахчи край Лом е открит мъж на 28 години от крайдунавския град, който карал с кон и каруца дървета от типа слива, без контролна горска марка и превозен билет.

В село Смирненски в община Брусарци е хванат мъж на 27 години от село Черно поле в община Ружинци, който превозвал дърва от типа дъб с кон и каруца, без да има документи за тях. Срещу нарушителите е в ход следствие и следва налагане на наказания, оповестиха от полицейската дирекция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР