През месец юни тази година Microsoft обяви, че се споразумял

...
През месец юни тази година Microsoft обяви, че се споразумял
Коментари Харесай

Microsoft приключи със закупуването на GitHub

През месец юни тази година Microsoft разгласи, че се споразумял с GitHub по отношение на придобиването на онлайн услугата за сериозната цена от $7,5 милиарда. След съвсем половин година договорката е затворена. Информацията заяви изпълнителният шеф на GitHub Нет Фридман.

GitHub е гигантско вместилище за сорс код и извънредно известен запас за разработчици, програмисти и компании, в който се съхраняват голям брой софтуерни планове, документи и сорс кода на стотици хиляди приложения и онлайн услуги. Apple, Amazon, Гугъл, Microsoft и други корпорации колоси употребяват GitHub редом с милиони други по-малки и даже самостоятелни разработчици.

Съобщението че Microsoft закупува GitHub провокира смесена реакция измежду GitHub общността. Редица експерти са на мнение, че Microsoft ще унищожи услугата и нищо хубаво няма да се получи. Преди няколко дни имаше нищожен срив в работата на GitHub и всички започнаха да упрекват Microsoft за случилото се. На фона на отрицателната рецензия софтуерният колос се опита да успокои разработчиците, като сподели, че GitHub си остава самостоятелна компания. Да се надяваме, че под патронажа на Microsoft, GitHub ще получи повече благоприятни условия и запаси за нов растеж и развиване.

Сега общността от 28 милиона разработчици деликатно ще следи, по какъв метод Microsoft ще се разпорежда с GitHub, закупуването на който струваше съвсем толкоз, колкото даде Стив Балмър за Nokia през 2014 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР