През месец май на текущата година продажбата на имоти в

...
През месец май на текущата година продажбата на имоти в
Коментари Харесай

Бум от сделки на този пазар

През месец май на настоящата година продажбата на парцели в Дубай доближи 4-годишен връх. Със подписани покупко-продажби на обща стойност 3.02 милиарда USD и то в миг, когато стопанската система към момента продължава да се възвръща от отрицателните последствия от ковид. „ Едно от доказателствата за това, че пазарът продължава да се възвръща е, че междинната цена на един парцел се е нараснала със 16.77% за вилите и таунхаусите и със 17.18% за жилищата в границите на една година”, споделя шефът на изследователския отдел на Property Finder Линет Сакето.

Пазарът на недвижими парцели в Обединените арабски емирства показва признаци на възобновяване, защото хората, принудени да си седят у дома, желаят да имат повече пространство, откакто ще би трябвало да работят и учат от домовете си. В същото време супербогатите хора бягат от карантината в Дубай.

Пазарът се поддържа и от програмата „ Златна виза”, която е със период за 10 години и обгръща пенсионери и хора, които работят отдалечено.

През месец май общият брой на покупко-продажбите с недвижими парцели се е нараснал с 205% по отношение на същия месец на предходната година, достигайки до 4429 броя, а продажбите са скочили с 324%. По данни на Property Finder, жилищата от вторичния пазар са 62% (2755 броя) от всички покупко-продажби осъществени през месец май 2021 година, а тези в стадий на градеж са 38%, или 1674 броя.

Най-популярните за купувачите региони за придобиване на вила или таунхаус са Dubai Hills Estate, Arabian Ranches, The Palm Jumeirah, Damac Hills и Mohammed bin Rashid City. Апартаменти се търсят най-вече в Dubai Marina, Downtown Dubai, The Palm, Business Bay и Jumeirah Village Circle.

Най-големият вложител в Дубай –Emaar Propertie, съобщи по-рано през юни, че продажбите му са се нараснали с 250%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР