През месец март приключи и още един фискален период в

...
През месец март приключи и още един фискален период в
Коментари Харесай

Sony очаква да пусне 18 милиона PlayStation 5 през тази година

През месец март завърши и още един фискален интервал в календара на Sony, като корпорацията съумя да продаде единствено 11,5 млн. конзоли PlayStation 5 при в началото заложени 14,8 млн. броя. Прогнозата за настоящата фискална година беше поправена от 22,6 млн. на 18 млн. конзоли PS5, само че даже и тази стойност не е дефинитивна.

Според финансовия шеф на Sony Хироки Тотоки (Hiroki Totoki), който се базира на Bloomberg, компанията е трябвало да намали прогнозата за настоящата фискална година заради продължаващото негативно влияние на пандемията върху веригата за доставки, изключително в Китай, където нова вълна от блокирания съществено затруднява работата на фирмите, които сглобяват игрови конзоли за Sony. Според финансовия шеф на Sony, упоменатите 18 милиона конзоли PS5 са оптимистична оценка на опциите на компанията, като прогнозата може да бъде преразгледана в посока надолу, в случай че обстановката се утежни. И още веднъж, 18 милиона конзоли е размерът на произвеждане, за който Sony може да получи нужните съставни елементи, както изясни господин Тотоки.

През предходното тримесечие Sony усили повече от два пъти облагата си до 1,06 милиарда $. Печалбата в сегмента на игрите и мрежовите услуги съвсем се утрои и доближи 427 млн. $. През настоящата фискална година Sony чака облагата в тази област да намалее с 12%, защото възнамерява да усили разноските за основаване на игри и придобиването на студиото Bungie за 3,6 милиарда $.

Оперативната облага през тази година би трябвало да спадне до 89 млн. $, което е под упованията на анализаторите. През тази година Sony ще изкупи назад лични акции на стойност към 1,5 милиарда $, което би трябвало да даде подтик на акциите, които са спаднали с 27% от началото на календарната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР