През месец август NASA ще изпрати към Слънцето космическата сонда

...
През месец август NASA ще изпрати към Слънцето космическата сонда
Коментари Харесай

Слънчевата сонда на NASA получи специален топлинен щит

През месец август NASA ще изпрати към Слънцето галактическата сонда Parker Solar Probe, предпазена благодарение на специфичен термоустойчив екран, издържащ температури към 1 милион градуса по Целзий.
Сондата е основана от лабораторията по физика на университета Джон Хопкинс. Целта на задачата е да се разбере механизмът за възникването на слънчевия вятър. Това са поток от частици, изхвърляни от короната на Слънцето в галактическото пространство при скорост от 300 до 1200 километра в секунда. По време на задачата Parker Solar Probe би трябвало да се приближи до Слънцето на разстояние 437 376 километра.



Защитният топлинен екран на сондата ще даде опция на галактическия уред да работи във външните пластове на атмосферата на Слънцето. Температурата в този район е към 1 милион градуса. Според прогнозите на учените, термичният екран ще се нагрее до 1311,11 градуса по Целзий, до момента в който температурата на галактическия уред няма да надвиши 29,4 градуса.

Извеждането на Parker Solar Probe в космоса е планувано за 4 август тази година. Това ще стане благодарение на ракетата Delta IV Heavy, създадена от Обединения ракетен алианс. Щитът е плануван да издържи до 2050 година, след което ще изгори в атмосферата на Слънцето.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР