През месец август експертите на IIHS обявиха автопилота на Tesla

...
През месец август експертите на IIHS обявиха автопилота на Tesla
Коментари Харесай

Consumer Reports публикува първия рейтинг на автомобилните автопилоти

През месец август специалистите на IIHS оповестиха автопилота на Tesla Model 3 за най-хубавия. Днес некомерсиалната организация Consumer Reports разгласява първия рейтинг за автомобилните автопилоти, основан на лични проби и проучвания. В новия рейтинг, Tesla Autopilot отстъпва първото място на конкурентния Super Cruise.

Super Cruise е отделът на GM, който тази седмица разгласи, че стартира взаимна работа с Honda за създаването на кардинално нов авто автопилот. Съвместното дружество получи солидно финансиране от $2,75 милиарда.

Consumer Reports особено акцентира, че тези роботизирани системи не са пълноценна подмяна на лидера. Те са подобаващи на първо място за придвижване по автомагистралите с непрекъсната скорост и за автоматизирано придвижване в тапите. Тези особености съществено облекчават шофирането.

Освен Tesla Autopilot (Model S, X и 3) и Super Cruise (Cadillac CT6), експертите на Consumer Reports са класирали и автопилотите ProPilot Assist (Infiniti QX50 и Nissan Leaf) и Pilot Assist (Volvo XC40 и XC60), които заеха третото и четвъртото място в рейтинга.



Критериите на класацията и оценките са показани в по-горното изображение.

Почти по едно и също време с публикуването на рейтинга на Consumer Reports, Tesla показа своя първи тримесечен доклад за сигурността на своите електрически автомобили.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР