През май Nike прекрати спонсорския си договор със“ Спартак“, 10-кратен

...
През май Nike прекрати спонсорския си договор със“ Спартак“, 10-кратен
Коментари Харесай

„Лукойл“ придоби футболния клуб „Спартак Москва“

През май Nike приключи спонсорския си контракт със “ Спартак “, 10-кратен първенец на съветската Висша лига, защото те няма да вземат участие в европейските надпревари поради наказания

Руската петролна компания „ Лукойл “ съобщи в понеделник, че е закупила съветския клуб от Висшата лига „ Спартак Москва “, както и стадиона в Москва, където играе домакинските си мачове.

„ Спартак “ е разтърсван от финансови проблеми вследствие на военната интервенция на Русия в Украйна, която провокира вълна от западни наказания против Москва и в допълнение изолира съветската бизнес общественост.

„ Лукойл “, който беше общоприет спонсор на „ Спартак “ повече от две десетилетия, съобщи, че придобиването на 100% дял в клуба значи, че дългогодишният притежател и президент Леонид Федун ще се откаже от всичките си мениджърски функции.

Федун се отдръпна от поста вицепрезидент на Лукойл през юни. Милиардерът купи клуба през 2004 година, когато той беше в съществени финансови усложнения.

„ Искам да изразя откровената си признателност на моите другари и сътрудници от „ Лукойл “, че се съгласиха да поддържат подобен важен обществен план като „ Спартак “ в тази сложна обстановка “, сподели Федун в изказване на уеб страницата на клуба, предава

През май Nike приключи спонсорския си контракт със “ Спартак “, 10-кратен първенец на съветската Висша лига, защото те няма да вземат участие в европейските надпревари през идващия сезон заради дейностите на Русия в Украйна.

„ Спартак Москва “ също разпусна втория си тим, като се базира на финансови усложнения и нуждата да понижи бюджета си.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР