През май Международната федерация по фехтовка (FIE) оттегли статута на

...
През май Международната федерация по фехтовка (FIE) оттегли статута на
Коментари Харесай

Българската фехтовка: Портата за връщането на Русия и Беларус в спорта

През май Международната федерация по фехтовка (FIE) отдръпна статута на Европейско самостоятелно състезание от Европейските игри в Краков заради проблеми, свързани с приемането на визи за съветски спортисти за влизане в Полша. 

 

Отборното съревнование на Европейските игри, в които Русия и Беларус нямаха право да вземат участие, към момента ще бъдат годни за квалификационни точки за Олимпийските игри в Париж през 2024 година

 

В края на март Международният олимпийски комитет предложи връщането на съветски и беларуски спортисти като самостоятелни състезатели под безпристрастен байрак, само че отхвърли да даде график за евентуалното им присъединяване на Олимпийските игри в Париж.

 

МОК сподели, че спортистите, " които интензивно поддържат войната “ няма да бъдат позволени, както и " спортистите, които са на контракт с съветската или беларуската войска или организациите за национална сигурност ". 

 

Руските олимпийски ръководители дефинираха изискванията като " дискриминационни ".

Решението отвори вратите за завръщането на беларуските и съветските спортисти на терен и направи фехтовката входна врата за това. То обаче провокира отвращение в Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР