През май IEEE Spectrum разкри нещо вълнуващо – Facebook изглежда

...
През май IEEE Spectrum разкри нещо вълнуващо – Facebook изглежда
Коментари Харесай

Facebook работи по интернет сателит на име Athena

През май IEEE Spectrum разкри нещо вълнуващо – Фейсбук наподобява с занимавала в загадка с пробен спътник, който може да излъчва интернет на Земята, като употребява радиосигнали с милиметрова вълна.Сега Фейсбук удостовери пред Wired и CNET, че спътникът, наименуван Athena , в действителност е план на колоса – и Фейсбук е набожен в технологията за сателитен интернет.
„Докато нямаме какво да споделим по съответни планове понастоящем, ние имаме вяра, че сателитните технологии ще бъдат значим фактор за развиването на идващото потомство широколентова инфраструктура, което ще разреши да се обезпечи широколентова връзка в селските региони, където липсва интернет връзка или тя е много слаба“, съобщи представител на Фейсбук пред CNET и Wired.

Но Wired има какво повече да показа с този съответен план. Използвайки поръчка по Закона за независимост на информацията, уеб сайтът споделя, че е получил имейли на Федералната комисия по връзки, които демонстрират, че Фейсбук възнамерява да започва спътника Athena при започване на 2019 година В изискванията на галактическите проекти, това очевидно се случва много бързо.

Athena може и да не обезпечи забележителна част от широколентовия достъп. Компании като OneWeb и SpaceX , които пуснаха първите си интернет спътници през февруари, се надяват да реализират задачите си, като изведат безусловно хиляди дребни спътници на ниска орбита към Земята, с цел да образуват цели „съзвездия“, които доставят интернет до планетаа.

Ще бъде забавно, в случай че се окаже, че спътниците към този момент са пожеланият метод на Фейсбук да донесе интернет до света. Компанията имаше амбициозни проекти да разпръсква интернет сигнал от високоскоростни безпилотни самолети, само че през юни реши да приключи своите хардуерни интервенции по гигантския дрон Aquila .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР