През изминалия уикенд завършиха състезанията по баскетбол, част от ученически

...
През изминалия уикенд завършиха състезанията по баскетбол, част от ученически
Коментари Харесай

СУ „Найден Геров“ и ОУ „Ангел Кънчев“ шампиони по баскетбол 5-7 клас

През миналия уикенд приключиха надпреварите по баскетбол, част от училищен игри 2017/2018г.
В съботния ден /13.01.2018 г./, в спортния салон на ОУ „ Цар Симеон I “ се изиграха срещите по баскетбол от възрастова група 5-7 клас девойки, като финалистите бяха наградени от основния арбитър Георги Шиваров.

След привършване на дуелите класирането при девойки 5-7 клас, закупи следния тип:

1. ОУ ”Ангел Кънчев ”
2. ОУ „ Захар Стоянов “
3. ОУ ”Цар Симеон I ”

При дребните момчета 5-7 клас се явиха 12 тима, които играха между тях:

За финалната четворка се класираха четири тима с най-хубави индикатори, които играха полуфинали и край в неделния ден /14.01.2018 г./ в залата на СУ „ Елин Пелин “.

В извънредно оспорван мач, в които се стигна до продължения с две точки разлика и резултат 89 на 87 първенци в Общински училищен игри по баскетбол 5-7 клас за 2017/2018 година са децата на СУ „ Найден Геров “.
Сребърните медали останаха за достойните им противници от ОУ „ Г. С. Раковски “, които водеха в резултата в една огромна част от мача, а Цветан Бонев от техния тим означи феноменалните 76 точки.

На почетното трето място и бронза остана за учениците на МГ „ Д-р Петър Берон “.

Отборите спечелили в двата пола не престават присъединяване се през месец март в регионални и зонални надпревари от ученическите игри.

Всички на разсъмване получиха специфични грамоти, подписани от кмета на град Варна господин Иван Портних, купи, медали и предметни награди обезпечени от Община Варна, Дирекция „ Спорт “ и бяха връчени от Данчо Илиев – основен специалист в дирекцията.

Общинските училищен игри не престават през идващия уикенд /20-21 януари/ с шампионатите по бадминтон за момчета и девойки /5-7 и 8-10 клас/, които ще се проведат в зала „ Младост “ на ДКС, а в залата на Първа ЕГ са надпреварите по хандбал за 8-10 клас за юноши и девойки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР