През изминалия мандат създадохме стабилна и предсказуема индустриална и инвестиционна

...
През изминалия мандат създадохме стабилна и предсказуема индустриална и инвестиционна
Коментари Харесай

Терзийски и Л. Борисов водят инвеститори в Кюстендил

През миналия мандат създадохме постоянна и предсказуема индустриална и капиталова среда, която предизвиква нововъведенията и притегля стратегически вложители. Инвеститори, които даже в интервал на рецесия, основават и развиват бизнес, съгласуван с новите екологични стандарти. Потвърждение за това е идното създаване покрай Кюстендил на фабрика от последно потомство за кухненски мебели на стойност към 26 млн. лева, което ще даде сериозен стопански подтик за района. Не единствено приказваме за вложения и нововъведения – те към този момент се осъществят. Това съобщи Христо Терзийски – лидер на листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили за Кюстендилска област.



       По-рано през днешния ден, на публична гала в Кюстендил, министърът на стопанската система Лъчезар Борисов връчи документ за вложител клас „ А “ на Едуард Шот – представител на фирмата-инвеститор. Инвестицията е на стойност към 26 млн. лева, които ще се вложат в създаване на фабрика за изработването на кухненско съоръжение от последно потомство.

       Водачът на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Терзийски напомни, че единствено преди към две седмици министър председателят Бойко Борисов персонално е посетил Кюстендил и за следващ път е посочил своята цялостна поддръжка за развиването на района и бизнеса в него.

      „ Планираме да увеличим двойно и разноските за научно-изследователска и развойна активност до 2025 година, което значи те да набъбнат до 1,6% от Брутният вътрешен продукт или над 3 милиарда лв. “, уточни Христо Терзийски. Той изясни още, че петкратно ще се покачат и вложенията за цифровизация на бизнеса, като се подкрепят дребните и междинни предприятия и софтуерните компании с близо 200 млн. лева

      „ Ще бъдат увеличени обществените разноски за нововъведения, ориентирани към бизнеса за създаване, внедряване и софтуерна база в иновационната активност – от 127 млн. лева за последните 4 години до 760 млн. лв. до 2025 година Очакваме това да докара до повишение на общата продуктивност на предприятията с над 10% “, съобщи още лидерът на листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили за област Кюстендил Христо Терзийски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР