През изминалата седмица се появи информация за Debian 10 Buster,

...
През изминалата седмица се появи информация за Debian 10 Buster,
Коментари Харесай

Linux новините от изтеклата седмица

През миналата седмица се появи информация за Debian 10 Buster, Netrunner показа дистрибуция за ARM процесори, излезе възобновяване за Slackware и се появиха систематичните условия на Rise of the Tomb Rider.
Debian 10 „Buster“
Създателите на Debian разгласиха информация за настоящите разработки на Debian 10 „Buster“. Проектът е почти на половина приключен и се чака дистрибуцията да излезе в средата на 2019 година.

„За да минимизираме забавянето, намалихме времето за тестване до един месец. Засега нямаме тъкмо закрепена дата за крайния период, само че считаме, че това ще стане в средата на 2019 година„.

Този месец планът Debian организира гласоподаване за избор на нов началник. Единственият претендент бе Крис Лъмб, досегашният началник на плана, който бе определен да управлява екипа още една година.
Версията Netrunner за ARM процесори
Netrunner е дистрибуция, основана на Debian с десктоп средата KDE Plasma. Проектът Netrunner публично разгласява новата версия на дистрибуцията, предопределена за ARM процесори. Дистрибуцията е подобаваща за ARM основани преносими компютри, като да вземем за пример Pinebook. Това е версия Netrunner 18.03 с улеснена конфигурация, ускорено възпроизвеждане на видео благодарение на VDPAU, авансово зареден Firefox за допустимо най-бързо пускане и други.
Обновяването на Slackware
Дистрибуцията Slackware е добре известна като доста консервативна, в която рядко се вършат радикални промени. Но през миналата седмица бяха направени някои промени – преход към новия C++ ABI, премахването на всички.la файлове от LD_LIBRARY_PATH и други.
Системните условия на Rise of the Tomb Rider
Преди няколко дни излезе играта Rise of the Tomb Rider за операционните системи Linux и MacOS. Играта както постоянно бе портната от компанията Feral Interactive.

Минимални условия:
Ubuntu 17.10Intel Core i3-4130T или подобен процесор на AMDAMD R9 285 или Nvidia GTX 680 с 2 GB буферна памет8 GB RAM28 GB дисково пространство
Препоръчителни условия:
Ubuntu 17.10 или по-новаIntel Core i7-3770KRAM – 12 GB или повечеNvidia GTX 980TiДиск: 28 GB
Видеокартите би трябвало да поддържат Vulcan, не се поддържат ускорителите на Intel.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР