През изминалата седмица Meta беше принудена да съкрати 11 000

...
През изминалата седмица Meta беше принудена да съкрати 11 000
Коментари Харесай

Половината от 11 000-те служители на Meta, които са загубили работата си, са били на технически позиции

През миналата седмица Meta беше принудена да редуцира 11 000 чиновници, което се равнява на към 13% от работната ѝ мощ. Никога до момента в 18-годишната история на Facebookна управлението не се е налагало да прибягва до толкоз огромни съкращения на личния състав. Оказва се, че 46% от съкратените чиновници на Meta са били на механически позиции, доста от които са свързани с създаването на устройства.

През уикенда Ройтерс показа тези разкрития, като се базира на мнения на управлението на Meta по време на общо заседание на личния състав. Компанията ще претърпи промени и в организационната си конструкция. По-специално, отделът, отговарящ за гласовите и видеоразговорите, ще бъде единен с други структурни звена, отговарящи за известията. Ще бъде основан нов отдел на Семейната фондация, който ще се специализира в решаването на комплицирани инженерни проблеми.
-->
Според управлението на Meta най-голямото редуциране в историята на Фейсбук е засегнало личния състав на всички равнища и във всеки от екипите, в това число експертите с високи резултати. Лори Голър, началник на отдел " Човешки запаси " в Meta, изясни, че 54% от съкратените са на административни длъжности, а останалите са свързани с механически действия. Отделът за наемане на чиновници е понижен съвсем на половина. Не се възнамеряват спомагателни съкращения, само че разноските ще бъдат понижени посредством други детайли, като да вземем за пример такси за реализатори, наем на парцели, разноски за компютърна инфраструктура и разнообразни артикули.

Техническият шеф Андрю Босуърт, който дава отговор за подразделението за метавселени на Reality Labs, съобщи пред подчинените си, че Meta ще спре работата по умните екрани Portal, употребявани за видеоконференции, както и по умните часовници, които към момента не са показани. По-рано тази година Meta реши да спре продажбата на екрани Portal за физически лица и да се концентрира върху корпоративния сегмент, само че в този момент управлението реши, че даже и тогава инвестицията в серията Portal ще бъде безрезултатна.

Специалистите, които бяха привлечени за създаването на смарт часовника, ще работят по устройствата с добавена действителност. Във всеки случай повече от половината от чиновниците на Reality Labs сега работят в тази област. Основателят на компанията Марк Зукърбърг добави, че не има намерение да усилва доста личния състав на Reality Labs в бъдеще.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР