През изминалата нощ украинската армия е унищожила 12 руски военни

...
През изминалата нощ украинската армия е унищожила 12 руски военни
Коментари Харесай

Украинската армия унищожи нощес 12 руски военни бази и складове

През миналата нощ украинската войска е унищожила 12 съветски военни бази и 4 склада с оръжие.Украинският Генщаб заяви, че са унищожени 105 съветски бойци, седем танка Т-62 и Т-72, гаубица  " Мста-Б ", две самоходни артилерийски установки, самоходна установка Нона-С, 17 броя бронирана и автомобилна техника.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани Русия да бъде оповестена за страна, подкрепяща тероризма.

Като военно закононарушение дефинира Володимир Зеленски бомбардировката над затвор в Eленовка, Донецка област, където през вчерашния ден починаха 53-ма души.  

Зеленски дефинира офанзивата като съзнателно всеобщо ликвидиране на украински военнопленици. " Призовавам Русия да бъде публично жигосана като " страна, подкрепяща тероризма ". Обръщам се по-специално към Съединени американски щати - това решение е належащо в този момент, в този миг. Тази страна към този момент потвърди с голям брой терористични офанзиви, че е най-големият източник на тероризъм в света през днешния ден. Това е реалност ". Зеленски добави, че украински дипломати са уведомили за последствията от нападението над пандиза най-висши интернационалните представители, в това число Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Организация на обединените нации изрази угриженост. Международният " Червен кръст " съобщи, че прави действия негови инспектори да бъдат позволени до колонията. 

Според Организация на обединените нации пет месеца след съветското навлизане войната в Украйна война " не демонстрира признаци на преустановяване, а боевете се ожесточават ".

Руснаците явно лъжат, че ракети HIMARS са блъснали по колонията с украински военопленници в Еленовка до Донбас. До това умозаключение стигат специалистите от Института за проучване на войната (ISW). Тази ракетна система не оставя последици, типични за пожар. " Кремълските медии разгласяват видео от следствения арест, на което се виждат следи от пожар. HIMARS не нанася такива провали ",  се споделя в разбора. Отбелязва се също, че за оповестените фрагменти с части от американски ракети няма никакви доказателства, че са открити точно в колонията. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР