През изминалата нощ са получени над 30 сигнала за произшествия,

...
През изминалата нощ са получени над 30 сигнала за произшествия,
Коментари Харесай

Наводнения в 4 квартала след дъжда в София


През миналата нощ са получени над 30 сигнала за катастрофи, свързани с динамичната метеорологична конюнктура, на територията на София-град и област София.Няма данни за застрашени или потърпевши хора., оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Съобщенията са най-вече за наводнени изби, приземни етажи на къщи и инфраструктура, както и за паднали дървета и клони.

За три часа предходната нощ в полицията в София са подадени 16 сигнала за наранени от мощните дъждове парцели. Най-обилни са били преваляванията в кварталите " Младост " 1, " Младост " 2, " Студентски град " и Горублян е.

Първите сигнали са подадени към 22 часа нощес.



Вчера вечерта пороен дъжд аргументи съществени вреди в Етрополе и наложи да бъде оповестено отчасти бедствено състояние. В понеделник пък порои провокираха обилни проблеми в Ботевградско и Монтанско, като беше оповестено бедствено състояние в общините Берковица, Монтана и Георги Дамяново.

Жълт код за дъждове е разгласен и през днешния ден за области в Западна България, демонстрира страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В областите Видин, Враца, Монтана, София област и град, Перник, Ловеч, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали ще има интензивни превалявания.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР