Цената на Етериум е изпитвала значителна волатилност през годините, но

...
Цената на Етериум е изпитвала значителна волатилност през годините, но
Коментари Харесай

Ако бяхте инвестирали 300 лева в Етериум преди 5 години, колко щяхте да имате сега?

Цената на Етериум е изпитвала забележителна волатилност през годините, само че дълготрайните вложители като цяло са записали съществени облаги.

Ако преди пет години бяхте вложили 300 лв. в Етериум , през днешния ден инвестицията ви би коствала към 5,300 лв.. Това значи възвръщаемост от 1,770%, което надвишава облагата от 1,000% на Биткойн за същия интервал от време. За съпоставяне, показателят S&P 500 е повишен единствено с 87%.

Първо, преди пет години Етериум бе нововъзникваща и относително непозната технология. Оттогава насам секторът на криптовалутите се разви сензитивно, с нараснала полза, приемане и известност. Тази градация поражда опцията най-драматичните етапи на напредък на Етериум към този момент да са настъпили.

На второ място, такава забележителна възвръщаемост е реализирана от тези с „ “ – термин в света на криптовалутите за задържане на вложенията при изключителна волатилност. Например, в случай че сте купили Етериум преди пет години, само че сте го продали при започване на 2023 година, възвръщаемостта ви би била 640%.

Въпреки че към момента е впечатляваща, тя е доста по-ниска от възвръщаемостта за тези, които са се задържали по-дълго. Обратно, в случай че сте купили ETH при започване на 2022 година и сте продали година по-късно, бихте изгубили към две трети от първичната си инвестиция.

Въпреки че Етериум се оказа отлична дълготрайна инвестиция, прогнозирането на краткосрочните придвижвания на цената му остава предизвикателство.

Към момента на писане на публикацията ЕТH се търгува за $3,600, отбелязвайки над 20% растеж за последната седмица.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР