В подробен анализ за Finextra, Карло Р. В. де Мейер,

...
В подробен анализ за Finextra, Карло Р. В. де Мейер,
Коментари Харесай

Стабилната монета на Ripple и влиянието и върху крипто пазарите

В обстоен разбор за Finextra, Карло Р. В. де Мейер, самостоятелен икономист и създател на De Meijer Independent Financial Services Advisory (MIFSA), разиска идното стартиране на постоянна монета на Ripple.

С кариера, обхващаща близо 40 години в огромни финансови институции като ABN, ABN AMRO и Royal Bank of Scotland, де Мейер допуска , че това пускане може доста да повлияе както на света на криптовалутите, по този начин и на обичайните финанси.

Ripple вкарва постоянна монета

Ripple неотдавна разгласи проекти за въвеждане на постоянна монета , закрепена 1:1 към щатския $, целяща да свърже обичайното финансиране с децентрализираното. Това известие генерира позитивни реакции и от двата бранша, наблягайки покачвания институционален интерес към постоянните монети. Де Мейер преглежда това пускане като решаващо развиване за екосистемата на XRP Ledger.

Стейбълкойнът ще бъде подсилен от композиция от депозити в щатски долари, краткосрочни държавни облигации на Съединени американски щати и висококачествени търговски бумаги. За да се обезпечи бистрота, тези запаси ще бъдат постоянно одитирани от счетоводна компания с обществени месечни доклади за засвидетелствуване. Този метод, подобаващ на нормативните условия, е предопределен да построи доверие измежду институционалните и държавните клиенти на Ripple.

Стабилната монета на Ripple в началото ще започва на XRP Ledger и блокчейна Етериум , като се придържа към стандарта за токени ERC-20, с цел да насърчи приемането в разнообразни блокчейн платформи. Бъдещите проекти включват разширение към други блокчейни и DeFi протоколи за възстановяване на оперативната съгласуемост.

Интегрирането на стабилната монета с главните тържища за криптовалути се чака да усъвършенства нейната досегаемост и ликвидност, улеснявайки по-лесната търговия. Въпреки това, не са конкретизирани тържища за първична търговия.

Фокус на стабилната монета

Стартирането на стейбълкойна в Съединени американски щати ще се концентрира върху корпоративни клиенти и банкови институции, с евентуални бъдещи експанзии към европейските и азиатските пазари въз основа на търсенето на нововъзникващите пазари. Преминаването на Ripple към постоянни монети се преглежда като стратегически отговор на регулаторните провокации към XRP , предлагайки съвместима опция, подкрепена от основани на долари запаси.

Де Мейер акцентира, че тази самодейност има за цел да укрепи екосистемата на XRP Ledger посредством привличане на повече консуматори, увеличение на ликвидността и стимулиране на нови финансови приложения. Стабилната монета е предопределена също по този начин да усъвършенства решението на Ripple за ликвидност при поискване (ODL), осигурявайки постоянен актив за намаляване на волатилността на XRP и възстановяване на успеваемостта на транзакциите.

Въпреки продължаващите правни проблеми с SEC, Ripple е оптимист за стартирането на стабилната монета до края на годината. Де Мейер допуска, че това пускане може да докара до нови приложения отвън трансграничните заплащания, като парични преводи, микроплащания и разнообразни DeFi действия, което в последна сметка ще усили търсенето на XRP и ще насърчи растежа в екосистемата XRPL.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР